Πολιτική

Στη Ρωσία ο Έλληνας πρωθυπουργός – Συνάντηση με Πούτιν

Στη Ρωσία ο Έλληνας πρωθυπουργός – Συνάντηση με Πούτιν
Στη Ρωσία ο Έλληνας πρωθυπουργός - Συνάντηση με Πούτιν την Τετάρτη, ποια αναμένεται να είναι τα θέματα συζήτησης

Τη Ρωσία θα επισκεφθεί την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Σότσι, από όπου θα προχωρήσουν σε δηλώσεις, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ποια τα θέματα συζήτησης

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στόχος της συνάντησης Μητσοτάκη – Πούτιν, είναι η αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Συμπλήρωσε πως η Ρωσία είναι βασικός παράγοντας της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας και αναφέρθηκε στην επιθυμία της χώρας μας να «προχωρήσουμε σε βάθος μια οικονομική συνεργασία, με ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνουν πίσω τους τα ρωσικά αντίμετρα απέναντι στις ευρωπαϊκές κυρώσεις».

Για το θέμα της ενέργειας, τόνισε πως η Μόσχα είναι ένας αξιόπιστος και ο σημαντικότερος προμηθευτής φυσικού αερίου για την Ελλάδα και αυτό που θέλουμε είναι να συνεχιστεί η απρόσκοπτη προμήθεια αερίου, αλλά και να γίνεται προμήθεια σε χαμηλότερες τιμές.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο υπογραμμίζει πως οι δύο άνδρες θα συζητήσουν περί της οικονομικής, πολιτικής και πολιτισμικής συνεργασίας των χωρών τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments