Πολιτική

Μητσοτάκης Πούτιν: Κλείδωσε η συνάντηση τον Δεκέμβριο

Μητσοτάκης Πούτιν: Κλείδωσε η συνάντηση τον Δεκέμβριο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Μητσοτάκης Πούτιν: Ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόκειται να συναντηθούν στις 8 Δεκεμβρίου στη Ρωσία.

Μητσοτάκης και Πούτιν αναμένεται να έχουν την συνάντηση τους στην Μόσχα στις 8 Δεκεμβρίου. Τον περασμένο Αύγουστο στην επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, με αφορμή τη ρωσική συνδρομή στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών, είχε δεχθεί εκ νέου την πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν να ταξιδέψει στη Μόσχα.

Πιο συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα εντός του 2021, αυτού του σημαντικού ταξιδιού είχαν συζητήσει οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, Νίκος Δένδιας και Σεργκέι κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι τον περασμένο Μάιο είχαν θέσει επι τάπητος και ορισμένες πτυχές αυτού του ταξιδιού.

Η επικοινωνία του 2020

Βλαντίμιρ Πούτιν και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν συναντηθεί τελευταία φορά τον Μάιο του 2016, όταν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε επισκεφτεί την Ελλάδα.

Το δύσκολο καλοκαίρι του 2020, ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες που είχε επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε εκθέσει την τουρκική προκλητικότητα όπως αυτή εξελισσόταν με την παράνομη δραστηριότητα του Ορούτς Ρέις νότια του Καστελόριζου αλλά και με την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.