Διεθνή

Βρετανία: «Plan B» για να αποφευχθεί το lockdown

Βρετανία: «Plan B» για να αποφευχθεί το lockdown
Επιστρέφουν τηλεργασία και μάσκα

Μέτρα από το λεγόμενο «plan B» ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια όπως είπε « να αγοράσει χρόνο» για το σύστημα Υγείας έως ότου μάθουμε περισσότερα για το νέο στέλεχος Όμικρον.

Στις δηλώσεις του, ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε επίσης πως «έχει γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η Όμικρον αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από την προηγούμενη μετάλλαξη Δέλτα και εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο».

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να μην επιβαρυνθεί και άλλο το σύστημα υγείας καθώς υπάρχουν φόβοι ακόμη και για χίλιες εισαγωγές στα νοσοκομεία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τι περιλαμβάνει το Plan B

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα επιστέφει και πάλι η τηλεργασία. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «πηγαίνετε στη δουλειά σας αν πρέπει να πάτε, αλλά εργαστείτε από το σπίτι αν αυτό είναι δυνατό».

Επίσης τόνισε πως η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, όπως κινηματογράφοι και θέατρα.

Παράλληλα αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για να μπει κάποιος σε πάμπ, κλάμπ και γενικά χώρους που μπορεί να προκληθεί συνωστισμός. Για να μπει κάποιος εκεί θα χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Αναφορικά με τα σχολικά θεατρικά έργα αλλά και τα πάρτι για τα Χριστούγεννα ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως δεν χρειάζεται να ακυρωθούν, αλλά θα πρέπει ο καθένας να ακολουθήσει τις οδηγίες.

Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 45.691 κρούσματα και υπέκυψαν 180 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 145.826 ανθρώπους επί συνόλου 10.560.341 μολύνσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο όσους απεβίωσαν σε διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον ιό.

Εξάλλου, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 100 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον με το σύνολό τους να φθάνει τα 437.

Σχεδόν το 89% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου  και πάνω από το 81% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Συνεχίζεται η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων· ξεπέρασε το 36% του πληθυσμού-στόχου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments