Οδηγός

Πληρωμές: Θα καταβληθούν επιδόματα, συντάξεις, δώρα Χριστουγέννων

Πληρωμές: Θα καταβληθούν επιδόματα, συντάξεις, δώρα Χριστουγέννων
Πληρωμές: Μπαράζ νέων πληρωμών ξεκινά για χιλιάδες δικαιούχους για επιδόματα, συντάξεις, δώρα Χριστουγέννων για το μήνα Δεκέμβριο.

Μπαράζ νέων πληρωμών ξεκινά για χιλιάδες δικαιούχους για επιδόματα, συντάξεις, δώρα Χριστουγέννων για το μήνα Δεκέμβριο.

Πότε και ποιοι θα πληρωθούν

Συντάξεις

  • Στις 20 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 22 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Πότε θα καταβληθεί το διπλό ΚΕΑ στους δικαιούχους

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι στις 15 Δεκεμβρίου 2021 θα καταβληθεί η προσαύξηση της εισοδηματικής ενίσχυσης των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος(ΕΕΕ).

Η καταβολή της τακτικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021, ως είθισται άλλωστε.

Τι θα λάβουν οι δικαιούχοι

  • Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θα φτάσει τα 600 ευρώ
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ
  • Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ
  • Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.
  • Ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Αρα με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ.

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων

Ξεκίνησε από την  Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ. Αφορά την τακτική επιδότηση ανεργίας, την επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022. Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Πότε εμφανίζονται τα χρήματα στους λογαριασμούς

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί μετά την δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments