Πολιτική

Τα παιχνίδια πίσω από τις δήθεν VIP ΜΕΘ

Τα παιχνίδια πίσω από τις δήθεν VIP ΜΕΘ
VIP ΜΕΘ: O Βαγγέλης Παπαδημητρίου αναφέρεται στο άρθρο του στις καταγγελίες του κ. Γιαννάκου και στην άμεση παρέμβαση εισαγγελέα.

Οι καταγγελίες του κ. Γιαννακού, έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εχει αναφερθεί σε ΜΕΘ που τα νοσοκομεία τις κρατούν κλειστές ή έστω ένα μέρος τους, προκειμένου να εξυπηρετούν ανάγκες VIP ασθενών. Γίνεται αντιληπτό πως μια τέτοια καταγγελία μεσούσης της πανδημίας προκαλεί κλίμα αναστάτωσης στο γενικό πληθυσμό και απαξίωσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Μια καταγγελία, όμως, που προσώρας δεν αποδεικνύεται με στοιχεία. Παρά το γεγονός πως και ο αρμόδιος υπουργός Υγείας αλλά και η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, τον κάλεσαν να καταθέσει. Όπως αποκάλυψε και χθες το pagenews.gr, αναμένεται παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί η όλη υπόθεση.

Κορωνοϊός: 27 έγκυες θετικές τον Νοέμβριο

Κορωνοϊός: 27 έγκυες θετικές τον Νοέμβριο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, όμως που πιστεύουν πως πίσω από αυτές τις καταγγελίες υποκρύπτονται προσωπικά, συνδικαλιστικά και ενδεχομένως πολιτικά συμφέροντα.

Ο κ. Γιαννακός, κατά καιρούς, συνηθίζει να εξαπολύει επιθέσεις κατά παντός υπευθύνου. Ήταν εκείνος που είχε επιτεθεί με δριμύτητα εναντίον του κ. Πολάκη(!), ως υπουργού Υγείας χαρακτηρίζοντας τον «μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου». Όπως, λένε, δε, οι αντίπαλοι του, κινείται «αποκλειστικά για τη δίκη του αυτοπροβολή χωρίς να κρύβει και τις πολιτικές του βλέψεις». Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το εσωτερικό της ΠΟΕΔΗΝ κάνουν λόγο για προσπάθεια εκμετάλλευσης του επαγγέλματος από το πρόεδρο καταγγέλλοντας τον, μάλιστα, για πολιτικές κωλοτούμπες. «Παλαιότερα έβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα ερωτοτροπεί μαζί του», σημειώνουν με δηκτικό τρόπο.

Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δείξει κατά το παρελθόν την αντίθεση τους, στο τρόπο,που κινείται συνδικαλιστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες και η προχθεσινή καταγγελία δεν βρήκε σύμφωνους αρκετούς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έχει βρεθεί κατά καιρούς στο στόχαστρο όλων των κομμάτων, μείζονος και ελάσσονος αντιπολιτεύσεως. Κρυπτόμενος, λένε οι αντίπαλοι του, πίσω από τον συνδικαλιστικό μανδύα, «επενδύει σε αντικυβερνητικές κορώνες, θέλοντας να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Γιατί είναι άλλο να ζητάς διερεύνηση καταγγελιών και άλλο να τις αποδέχεσαι».

Το όλο,θέμα ξεπερνάει, όμως, κατά πολύ τα στενά όρια ενός συνδικαλιστικού εκπροσώπου και μετατρέπεται σε μια πολιτική αντιπαράθεση με θύματα τους ίδιους τους πολίτες. Σε μια περίοδο που υπάρχει ένα κλίμα αντιεμβολιαστών, η μεταφορά ειδήσεων που υποσκάπτει τον αγώνα της επιστήμης και σε ηθικό επίπεδο, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι η ενίσχυση πνεύματος αμφισβήτησης με ότι θα συνεπάγεται αυτό για τη πανδημία…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments