Αθλητισμός

Formula 1: Θρίλερ με τη νίκη Φερστάπεν – Ένσταση από τη Mercedes

Formula 1: Θρίλερ με τη νίκη Φερστάπεν – Ένσταση από τη Mercedes
Ένσταση κατέθεσε η Mercedes αμφισβητώντας τη νίκη Φερστάπεν στη Formula 1

Επίσημη ένσταση κατέθεσε η Mercedes για τα αποτελέσματα του τελευταίου αγώνα της σεζόν της Formula 1, στον οποίο αναδείχθηκε νικητής ο Μαξ Φερστάπεν και κατέκτησε τον τίτλο στους οδηγούς.

Τι επικαλείται η Mercedes

Η γερμανική εταιρεία επικαλείται παραβίαση των αγωνιστικών κανονισμών από τη διεύθυνση του αγώνα. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε παραβίαση του Άρθρου 48.8 των αγωνιστικών κανονισμών από τον Φερστάπεν στον 57ο γύρο. Οι αγωνοδίκες έχουν ζητήσει από τον Ολλανδό πιλότο να παραβρεθεί στο γραφείο των αγωνοδικών.

Επίσης, η Mercedes κατέθεσε ένσταση για την τελική κατάταξη του αγώνα επικαλούμενη παραβίαση του Άρθρου 48.12 των αγωνιστικών κανονισμών της Φόρμουλα 1.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα μονοθέσια που έχουν δεχθεί γύρο, θα πρέπει μετά την εντολή «LAPPED CARS MAY NOW OVERTAKE» να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας και να κάνουν ένα γύρο για να επανέλθουν πίσω στη σειρά, στις κανονικές τους θέσεις. Τότε μπορεί να αποχωρήσει το αυτοκίνητο ασφαλείας και να συνεχιστεί ο αγώνας.

Και μία απάντηση

Πάντως, η απάντηση του Μάικλ Μάσι, του αγωνιστικού διευθυντή των Grand Prix, προς τον team principal της Mercedes, Τότο Βολφ, την ώρα που… έβραζε το τόπος μέσω του ασυρμάτου ήταν ενδεικτική του σκεπτικού των αγωνοδικών: «Τότο, αυτό λέγεται μηχανοκίνητος αθλητισμός. Κάναμε έναν αγώνα αυτοκινήτων»…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments