Οικονομία

Ομόλογα: Διευρύνεται το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

Ομόλογα: Διευρύνεται το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων
Ομόλογα: Διευρύνεται το περιθώριο των ελληνικών έναντι των Γερμανικών. Στις 16 Δεκεμβρίου αναμένεται η ΕΚΤ να “ανοίξει τα χαρτιά της” σχετικά με το πρόγραμμα της πανδημίας.

Διευρύνεται το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων έναντι των Γερμανικών. Στις 16 Δεκεμβρίου αναμένεται η ΕΚΤ να “ανοίξει τα χαρτιά της” σχετικά με το πρόγραμμα της πανδημίας.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης κινήθηκαν πτωτικά τη Δευτέρα καθώς φαίνονται να επηρεάζονται από την εξέλιξη της πανδημίας και την ταχεία εξάπλωση της νέας παραλλαγής.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ΕΚΤ μετά το Μάρτιο που ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα της πανδημίας θα περιορίσει τις αγορές ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφθασε το 1,39%, για να σταθεροποιηθεί αργότερα στο επίπεδο του 1,35%.

Τι κατέγραψε το Ηλεκτρονικό Σύστημα της Τράπεζας της Ελλάδος

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) σήμερα καταγράφηκαν συναλλαγές 24 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 1,35% από 1,28% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έναντι -0,38% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,73% από 1,60%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments