Διεθνή

H πρωταγωνίστρια των «Παρασίτων» διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς

H πρωταγωνίστρια των «Παρασίτων» διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς
Ο θηλώδης καρκίνος του θυρεοειδούς είναι ο πιο κοινός τύπος καρκίνου του θυρεοειδούς

Η Νοτιοκορεάτισσα ηθοποιός Παρκ Σο Νταμ, η οποία έγινε γνωστή παγκοσμίως χάρη στον ρόλο της στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Parasite», διαγνώστηκε με θηλώδη καρκίνο του θυρεοειδούς.

Η Παρκ, ηλικίας 30 ετών, διαγνώστηκε κατά τη διάρκεια ενός τακτικού ελέγχου υγείας και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ανέφερε το πρακτορείο της, ArtistCompany, σε δήλωση που εστάλη στο CNN τη Δευτέρα.

Ο θηλώδης καρκίνος του θυρεοειδούς είναι ο πιο κοινός τύπος καρκίνου του θυρεοειδούς, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

Προσβάλλει συνήθως άτομα κάτω των 40 ετών, ιδιαίτερα γυναίκες, και τείνει να αντιμετωπίζεται ευκολότερα από άλλους τύπους καρκίνου του θυρεοειδούς, σύμφωνα με το NHS.

«Περίπου 9 στους 10 ανθρώπους ζουν 5 χρόνια μετά τη διάγνωση καρκίνου του θυρεοειδούς», αναφέρει το NHS στον ιστότοπό του. «Πολλοί από αυτούς θεραπεύονται και θα έχουν κανονική διάρκεια ζωής».

H πρωταγωνίστρια των «Παρασίτων» διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς

H πρωταγωνίστρια των «Παρασίτων» διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς

Προέχει η ανάρρωσή της

Η ασθένεια της Παρκ έχει ματαιώσει τα σχέδια για την προώθηση της επόμενης ταινίας της, Special Delivery, αφήνοντάς την «πολύ απογοητευμένη», σύμφωνα με τη δήλωση της ArtistCompany. «Η εταιρεία θα ήθελε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που έδειξε την υποστήριξή του για το «Special Delivery» και την ηθοποιό Παρκ Σο Νταμ, καθώς και τους ηθοποιούς και το συνεργείο του «Special Delivery» με τους οποίους ξεπεράσαμε αυτή τη δύσκολη περίοδο μαζί», ανέφερε το πρακτορείο.

«Η ηθοποιός Παρκ Σο Νταμ θα επικεντρωθεί στην ανάρρωσή της, ώστε να μπορεί να είναι υγιής στο μέλλον και η ArtistCompany θα κάνει επίσης το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσει την ηθοποιό να ανακτήσει την υγεία της», πρόσθεσε.

Η Παρκ εμφανίστηκε σε πολλές νοτιοκορεάτικες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των “The Priests” (2015) και “The Silenced” (2015), αλλά η πρωτόγνωρη ερμηνεία της ήρθε στην παγκόσμια επιτυχία του 2019 “Parasite”.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν Χο, έγινε ταυτόχρονα η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία και η πρώτη Νοτιοκορεάτικη ταινία που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας τον Φεβρουάριο του 2020.

Η Παρκ υποδύεται την Κιμ Κι Γιουνγκ, μια νεαρή γυναίκα από μια φτωχή οικογένεια που προσποιείται ότι είναι θεραπεύτρια τέχνης για να βρει δουλειά να διδάσκει τα παιδιά μιας πλούσιας οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments