Πολιτική

Ρόδος: Η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για την υπόθεση κατασκοπείας

Ρόδος: Η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για την υπόθεση κατασκοπείας
Ρόδος: Το ΥΠΕΞ της Ελλάδας απάντησε στην οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας σχετικά με την υπόθεση της κατασκοπείας.

Η Αθήνα απάντησε στην οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας για την υπόθεση κατασκοπείας στην Ρόδο. Όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές «αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζεται ότι η Ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή προσπάθεια ζήτημα εσωτερικής έννομης τάξης να αναχθεί σε διεθνές ζήτημα».

Ακόμη, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε οργισμένη σχετικά με την καταδίκη των δύο ατόμων στη Ρόδο, για «προδοτική κατασκοπεία». Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για «αβάσιμες κατηγορίες» και «μεροληπτική» απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση της κατασκοπείας

Ο 36χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου Ρόδου καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη και ο 53χρονος μάγειρας σε πλοίο καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. «Καταδικάζουμε την καταδίκη του συμβεβλημένου Γραμματέα μας, ο οποίος εργάζεται στο Γενικό Προξενείο μας στη Ρόδο, σε βαριά φυλάκιση 5 ετών με την κατηγορία της λεγόμενης κατασκοπείας» αναφέρει η ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «αβάσιμες κατηγορίες» και για δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο που στόχο είχαν να ασκήσουν πίεση στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση υποστηρίζει πως στη διάρκεια της διαδικασίας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου καταπατήθηκαν όλες οι βασικές αρχές του δικαίου, κατηγορώντας την έδρα για «προκατειλημμένη στάση». Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως «για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο του ελληνικού και διεθνούς δικαίου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments