Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Για το 9 στα 9 κόντρα στην Βιλερμπάν

Ολυμπιακός: Για το 9 στα 9 κόντρα στην Βιλερμπάν
Ολυμπιακός: Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν στο ΣΕΦ την Βιλερμπάν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague.

Μετά την νίκη του επί της Μπάγερν, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Βιλερμπάν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστική της Euroleague. Στόχος των ερυθρολεύκων είναι να κάνουν το 9 στα 9, κρατώντας έτσι ακέραιο τον αριθμό των νικών τους στην Διοργάνωση.

Η Βιλερμπάν προέρχεται από ήττα, με τους Γάλλους να μην τα καταφέρνουν στην έδρα τους κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και να έχουν πλέον 7-8. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ, Όλεγκς Λάτισεβς και Κάρλος Περούγκα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ στο ΣΕΦ και πάλι ως αντιπάλου, αλλά και η συμμετοχή του Κώστα Αντετοκούνμπο.

Αποτελέσματα και Πρόγραμμα

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου

  • Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 75-53
  • Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 82-85
  • Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Εφές 78-92
  • Αρμάνι Μιλάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 73-75

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

  • Ούνικς Καζάν – Ζαλγκίρις (17/12)
  • Άλμπα Βερολίνου – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (17/12)
  • Μονακό – Ζενίτ (17/12)
  • Ολυμπιακός – Βιλερμπάν (17/12)
  • Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν Μονάχου (17/12)

H Βαθμολογία

Λίγα λόγια για την Euroleague

Η Ευρωλίγκα  είναι κλειστή διασυλλογική διοργάνωση καλαθοσφαίρισης για τους άνδρες στην Ευρώπη και αναδεικνύει τον Πρωταθλητή Ευρώπης στο άθλημα. Από την περίοδο 2000–01 μέχρι το 2004-05 η ευθύνη της διοργάνωσης ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία Euroleague Basketball, καθώς και στις ομάδες που προέρχονται από μια πανευρωπαϊκή κοινοπραξία των κορυφαίων επαγγελματικών συλλόγων καλαθοσφαίρισης, που ονομάζεται Ένωση Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ομάδων Καλαθοσφαίρισης (ULEB).[1] Ακόμα από την περίοδο 2004-05 μέχρι το 2010-11 η διοργάνωση ανήκε ιδιωτικά από την Fiba Europe.

Παλαιότερα η ονομασία της ήταν Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων και διοργανώτρια αρχή ήταν το ευρωπαϊκό τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA Europe). Το 2000 μέχρι το 2004-05 επήλθε ρήξη ανάμεσα στη νεοϊδρυθείσα τότε εταιρεία Euroleague Basketball, η οποία εκπροσωπούσε τις περισσότερες μεγάλες ομάδες, και της FIBA που εκπροσωπούσε κυρίως τις εθνικές ομοσπονδίες. Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, την περίοδο 2000–01 διεξήχθησαν δύο διοργανώσεις: μία υπό την αιγίδα της πρώτης (Ευρωλίγκα, νικήτρια η Βίρτους Μπολόνια) και μία υπό την αιγίδα της δεύτερης (Σουπρολίγκα, νικήτρια η Μακάμπι Τελ Αβίβ). Αμφότερες θεωρούνται ισότιμα πρωταθλήτριες Ευρώπης για το 2001.Τελικά όμως το 2004-05 έως το 2010-11 η διοργάνωση ανήκε ιδιωτικά στην FIBA EUROPE.

Αμέσως μετά η FIBA υπαναχώρησε και κατάργησε τη Σουπρολίγκα. Έτσι, από τη περίοδο 2001–02 κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική αποτελεί αποκλειστικά η Ευρωλίγκα, ενώ είναι σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για την επανένωση των δύο ομοσπονδιών. Από την περίοδο 2010-2011 ονομάζεται «Turkish Airlines Euroleague» λόγω της υφιστάμενης χορηγίας από την Turkish Airlines.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments