Ελλάδα

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Νέο επεισόδιο με εισβολή σε ΚΕΠ

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Νέο επεισόδιο με εισβολή σε ΚΕΠ
Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Προκαταρκτική έρευνα ζήτησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας

Σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Θεσσαλονίκη εισέβαλε άνδρας – μέλος των Θεματοφύλακων του Συντάγματος, οποίος απαιτούσε να ελέγξει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των υπάλληλων και τα rapid test τους επειδή ο ίδιος ήταν ανεμβολίαστος.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης βίας (τετελεσμένης και σε απόπειρα) και της διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Νέο επεισόδιο με εισβολή σε ΚΕΠ

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Νέο επεισόδιο με εισβολή σε ΚΕΠ

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, με επιθετικό τρόπο και με το γνωστό επιχείρημα της «εσχάτης προδοσίας», λόγω εφαρμογής των μέτρων της πανδημίας, ο άνδρας βιντεοσκόπησε τον «έλεγχο» που απαίτησε να κάνει σε υπάλληλο του ΚΕΠ, επειδή αρχικά του απαγορεύτηκε η είσοδος και του ζήτησαν να φέρει rapid test για να εισέλθει στο ΚΕΠ.

Θεοδωρικάκος: Υπάρχουν πυρήνες σε όλη τη χώρα

Για ύπαρξη και άλλων πυρήνων των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» σε όλη τη χώρα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την απαγωγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία.

«Είναι παράλογο και παράνομο, γι’ αυτό και διώκονται οι δράστες, που αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την αρπαγή».

Να θυμίσουμε πως για την εν λόγω υπόθεση συνελήφθησαν 11 άτομα και οι τρεις εξ αυτών έχουν προφυλακιστεί, ενώ οι έτεροι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Όπως είπε ο υπουργός, «γίνονται έρευνες και για άλλες περιπτώσεις, αντίστοιχες, ανά την Ελλάδα».

«Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου» συμπλήρωσε, αλλά ξεκαθάρισε πως «παράνομες πράξεις, και μάλιστα που αφορούν την υγεία των πολιτών, θα αντιμετωπίζονται βάσει του νόμου. Υπάρχει έρευνα και εισαγγελική παραγγελία για το εάν μιλάμε για οργάνωση και δεν θέλω να την προκαταλάβω».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments