Οικονομία

Βεσυρόπουλος για προϋπολογισμό: Όσο και να ψάξει κάποιος δεν θα βρει νέους φόρους

Βεσυρόπουλος για προϋπολογισμό: Όσο και να ψάξει κάποιος δεν θα βρει νέους φόρους
Βεσυρόπουλος για προϋπολογισμό: Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά την παρέμβασή του για τον προϋπολογισμό του 2022 ανέφερε πως όσο και να ψάξει κανείς τόσο σε αυτόν όσο και στους δύο προηγούμενους προϋπολογισμούς δεν θα εντοπίσει ούτε ένα νέο φόρο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά την παρέμβασή του για τον προϋπολογισμό του 2022 ανέφερε πως όσο και να ψάξει κανείς τόσο σε αυτόν όσο και στους δύο προηγούμενους προϋπολογισμούς δεν θα εντοπίσει ούτε ένα νέο φόρο.

Μάλιστα ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα πρέπει να αποδεχθεί ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να μειώνει τους φόρους. Παράλληλα, συνέχισε λέγοντας πως ο προϋπολογισμός στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία και δεδομένα και έχει ισχυρή τεκμηρίωση, που επιβεβαιώνει την αναπτυξιακή στόχευση και δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ, Βεσυρόπουλος όπως είπε, στον προϋπολογισμό του 2022 περιλαμβάνονται και νέες μειώσεις φόρων, όπως η νέα μείωση φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις από 24% σε 22% σε μόνιμη βάση, και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3%.

Ο προϋπολογισμός, σημείωσε ότι επιβεβαιώνει και την αναπτυξιακή στόχευση που έχει από την πρώτη μέρα της θητείας της, αυτή η κυβέρνηση: Η δυναμική της ελληνικής Οικονομίας φάνηκε, αφού ήδη έχει καλύψει τα δύο τρίτα της ύφεσης με την οποία έκλεισε το 2020. Υπογράμμισε μάλιστα ότι τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, η ελληνική οικονομία είναι δεύτερη σε ρυθμό ανάπτυξης στις οικονομίες της ευρωζώνης.

Τέλος, σημείωσε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δυόμισι χρόνια μετά, κι έχοντας αντιμετωπίσει ασύμμετρες κρίσεις, διαθέτει αξιοπιστία και παρουσιάζει μετρήσιμα αποτελέσματα: Η διάθεση άνω των 43 δισεκ. για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, χωρίς οικονομικούς και κοινωνικούς κραδασμούς, διατήρησε ζωντανή την οικονομία. Η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, μας δίνουν τη δυνατότητα να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments