Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Από σήμερα και για 10 μέρες οι πολίτες απαγορεύεται να γελούν

Βόρεια Κορέα: Από σήμερα και για 10 μέρες οι πολίτες απαγορεύεται να γελούν
Βόρεια Κορέα: Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια πέθανε ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ, πατέρας του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και στη χώρα έχει κηρυχθεί πένθος για 10 μέρες.

Οι πολίτες στη Βόρεια Κορέα απαγορεύεται από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες 10 να γελούν, στο πλαίσιο της 10ης επετείου από τον θάνατο του Ανώτατου Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να βάλει και άλλους περιορισμούς στους Βορειοκορεάτες για να δείξουν τον σεβασμό τους σε μια τόσο σημαντική απώλεια στη χώρα. Βόρεια Κορέα

Χωρίς κηδείες και γενέθλια για 10 μέρες στη Βόρεια Κορέα

Οι πολίτες της Βόρειας Κορέας απαγορεύεται επίσης να καταναλώσουν αλκοόλ, να ψωνίσουν ή να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως ανέφερε ένας κάτοικος της συνοριακής πόλης Sinuiju στο Radio Free Asia. Οποιαδήποτε παραβίαση της απαγόρευσης κατά τη διάρκεια του 10ήμερου πένθους θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες όπως χρηματικό πρόστιμο.

«Στο παρελθόν, πολλοί άνθρωποι που εντοπίστηκαν να πίνουν ή ήταν σε κατάσταση μέθης την περίοδο του πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως ιδεολογικοί εγκληματίες», είπε ο πολίτης. «Τους συνέλαβαν και δεν τους ξαναείδε κανείς ποτέ» συνέχισε.

Κατά την περίοδο του 10ήμερου πένθους, απαγορεύονται επίσης οι κηδείες και να γιορτάσει κάποιος τα γενέθλιά του με πάρτι.

Άλλη πηγή αποκάλυψε ότι η αστυνομία επέβαλε παρόμοια εντολή στις αρχές του μήνα για να εξασφαλίσει μια «κατάλληλη διάθεση» για την περίοδο του πένθους. Βόρεια Κορέα

«Τους πήραν και δεν τους ξαναείδαμε»

Στην πρωτεύουσα Πιονγκγιανγκ ήχησαν για τρία λεπτά οι σειρήνες συναγερμού, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, τα οχήματα κόρναραν ενώ σφύριζαν τα πλοία και τα τρένα.Τίποτα περίεργο σε όλα αυτά, ούτε ξενίζει ιδιαίτερα το προσκύνημα σε αγάλματα του θανόντος ηγέτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι εντοπίζονται από τις αρχές εύθυμοι ή μεθυσμένοι παραβιάζοντας τους κανόνες των 1ο ημέρες θα συλλαμβάνονται. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι στο παρελθόν άνθρωποι που συνελήφθησαν σε αντίστοιχες περιόδους πένθους στη μνήμη του βορειοκορεάτη ηγέτη αντιμετωπίστηκαν ως αντιφρονούντες. «Τους πήραν και δεν τους ξαναείδαμε», φέρεται να είπε ο κάτοικος στο RFA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments