Οικονομία

Σκυλακάκης: Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρουν πίσω την ανάπτυξη

Σκυλακάκης: Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρουν πίσω την ανάπτυξη
Σκυλακάκης: Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρουν πίσω την ανάπτυξη δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρουν πίσω την ανάπτυξη δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ σημειώνει μεταξύ άλλων πως «μην ξεχνάτε ότι το «Ελλάδα 2.0» είναι ένα πρόγραμμα αυστηρά επενδυτικό».

Παράλληλα αναφέρει ότι «το Ταμείο έχει ένα κομμάτι που αφορά σε δημόσια έργα και ένα άλλο κομμάτι για κοινωνικές υποδομές. Είναι προφανές, ότι τα δημόσια έργα αφορούν πλήθος κόσμου».

Αναφερόμενος στην επόμενη χρονιά ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σημείωσε ότι «υπάρχουν προβλήματα που είναι σε εξέλιξη, όπως η ακρίβεια και η πανδημία, και σημαντικά ποσά στο αποθεματικό του επόμενου προϋπολογισμού, είναι προφανές ότι θα υπάρχουν και μέτρα που ακόμη δεν γνωρίζουμε και θα εξειδικευτούν στη διάρκεια του επόμενου έτους».

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Πάνω από 11 δισεκατομμύρια οι δημόσιες επενδύσεις το 2022

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή αναφέρθηκε και στις δημόσιες επενδύσεις που αφορούν το 2022.

«Με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης το 2022 θα έχουμε 11 δισ. ευρώ δημόσιες επενδύσεις, ενώ έχουμε την εμπιστοσύνη των διεθνών Οργανισμών και των αγορών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης. «Δεν θα είναι μια εύκολη πορεία ο επόμενος προϋπολογισμός, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Το 2022 θα είναι έτος λήξης της πανδημίας σε οικονομικό επίπεδο

«Ως σώφρονες, πιστεύω, κάναμε μία επιλογή, και είπαμε ότι το 2022 θα είναι έτος λήξης της πανδημίας, τουλάχιστον στην οικονομική της επίπτωση, γιατί ο ιός φαίνεται ότι θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια. Είναι μία επιλογή, με την οποία συμφωνούν οι διεθνείς Οργανισμοί. Και έμεινα αργά χθες το βράδυ να παρακολουθήσω τον Κύριο Μπουρλά, ο οποίος συμφωνεί με αυτή την άποψη. Και αν μου επιτρέπετε, λαμβάνω περισσότερο υπόψη την επιστημονική του άποψη, από διάφορα που άκουσα, εδώ, στην αίθουσα», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments