Ελλάδα

Λάρισα: Θετικός στην Όμικρον φοιτητής από την Αγγλία

Λάρισα: Θετικός στην Όμικρον φοιτητής από την Αγγλία
Ο φοιτητής βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του

Φοιτητής που ήρθε από την Αγγλία για διακοπές είναι το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον που εντοπίζεται στη Λάρισα.

Ο φοιτητής γύρισε στη Λάρισα και εμφάνισε συμπτώματα, για αυτό και επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου εκεί διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το δείγμα του εστάλη για περαιτέρω διερεύνηση και διαπιστώθηκε ότι νοσεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο φοιτητής βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του και έλαβε φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Παράλληλα, γίνεται η απαραίτητη ιχνηλάτηση των στενών επαφών του.

Σε συναγερμό η κυβέρνηση

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται η κυβέρνηση ενώπιον του εκρηκτικού μείγματος Δέλτα/Όμικρον που σαρώνει τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τη προεδρία του Κυριάκου  Μητσοτάκη, αναλύθηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα, όπως αυτά έχουν προκύψει από τη πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν αποκλείεται τα νέα μέτρα που είχαν προβλεφθεί να εφαρμοστούν μετά τις γιορτές να ανακοινωθούν το επόμενο 48ωρο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιστήμονες που κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερο κύμα πανδημίας μετά την εορταστική περίοδο. Το επόμενο δεκαήμερο, χαρακτηρίζεται ως «άκρως κρίσιμο», για την υπερμετάδοση και τις επιπτώσεις στη μετά-εορταστική περίοδο.

Τεστ ακόμη και για εμβολιασμένους

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η διασκέδαση για τη Πρωτοχρονιά μπαίνει στο στόχαστρο των αρχών. Η απόφαση είναι ειλημμένη για αυστηρά τεστς και για τους εμβολισμένους. Η εντολή που έχει δοθεί είναι ξεκάθαρη: κανένας δεν θα εισέρχεται σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και εστίασης αν δεν παρουσιάσει ημερήσιο υγειονομικό έλεγχο τύπου rapid test. Ουσιαστικά επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας για το κρίσιμο διήμερο της πρωτοχρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα θα βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 8 χιλιάδες αστυνομικοί ασκώντας αυστηρούς ελέγχους σε χώρους διασκέδασης και κατά τις πρωινές ώρες.

Η προσπάθεια έχει στόχο τη καθυστέρηση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον. «Κάθε ημέρα που κερδίζουμε πριν το πανδημικό κύμα της Όμικρον, είναι κέρδος ζωης», σημείωνε με δραματικό τρόπο, διεθνούς φήμης Έλληνας επιστήμονας.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να εφαρμόσει μέτρα ελέγχου κυρίως για τη πρωτοχρονιά και ρητές εντολές για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Προβληματισμός υπάρχει και για τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες για το τριήμερο των Χριστουγέννων. Η μεγάλη πλειοψηφία, βέβαια, των επιχειρηματιών τουρισμού και στις μικρότερες μονάδες έχουν εξασφαλίσει υγειονομικές συνθήκες, με πιστοποιημένους ελέγχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments