Διεθνή

Ρωσία: Με απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών απαντά στο Βερολίνο

Ρωσία: Με απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών απαντά στο Βερολίνο
Ρωσία: Με απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών απαντά στο Βερολίνο

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο πρέσβης της Γερμανίας στη Μόσχα, ο οποίος και ενημερώθηκε για την απέλαση δυο Γερμανών διπλωματών ως απάντηση σε ανάλογη ενέργεια του Βερολίνου.

Είχε προηγηθεί την περασμένη βδομάδα, η απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών από τη Γερμανία, με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας Ζελιμχάν Χανγκοσβίλι.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

«Ο Γερμανός πρέσβης ενημερώθηκε για την κήρυξη δυο διπλωματικών υπαλλήλων της γερμανικής πρεσβείας στη Ρωσία ως «persona non grata» σε απάντηση για την προαναφερθείσα εχθρική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει, πως «απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες για εμπλοκή της Μόσχας στη δολοφονία του Χανγκοσβίλι».

Πώς συνδέεται ο θάνατος ενός διπλωμάτη με τη δολοφονία Χανγκοσβίλι

Τον περασμένο Οκτώβριο ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο, μία υπόθεση που αποκάλυψε η ιστοσελίδα του «Der Spiegel».

Η πρεσβεία της Ρωσίας χαρακτήρισε τον θάνατο του διπλωμάτη -ο οποίος δεν κατονομάστηκε αρχικά- «τραγικό ατύχημα», ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του άνδρα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο άνδρας ήταν 35 ετών και ήταν καταχωρημένος ως δεύτερος γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας. Ο ιστότοπος «Bellingcat» ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας ήταν γιος του αναπληρωτή διευθυντή του Δεύτερου Γραφείου της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (FSB). Το ρεπορτάζ του «Bellingcat» συνδέει το Δεύτερο Γραφείο με τη δολοφονία του Γεωργιανού υπηκόου και πρώην διοικητή των αυτονομιστών της Τσετσενίας Ζελιμχάν Χανγκοσβίλι, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε πάρκο του Βερολίνου τον Αύγουστο του 2019. Η Γερμανία είχε κατηγορήσει τη Ρωσία ότι είχε διατάξει τη δολοφονία.

Η ρωσική πρεσβεία χαρακτήρισε «τις εικασίες που έχουν εμφανιστεί σε πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης» σχετικά με τον θάνατο του διπλωμάτη «ως απολύτως ανακριβείς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments