Ελλάδα

Κρήτη: Φυλάκιση και αφαίρεση άδειας για 6 μήνες στον φαρμακοποιό για τα «μαϊμού» rapid test

Κρήτη: Φυλάκιση και αφαίρεση άδειας για 6 μήνες στον φαρμακοποιό για τα «μαϊμού» rapid test
Κρήτη: Φυλάκιση και αφαίρεση άδειας για 6 μήνες στον φαρμακοποιό για τα «μαϊμού» rapid test

Κόλαφος η απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου του Ηρακλείου Κρήτης για τον 59χρονο φαρμακοποιό, ο οποίος συνελήφθη για «μαϊμού» rapid tests .

Στον κατηγορούμενο φαρμακοποιό, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 360 ημερήσιες μονάδες, προς 10 ευρώ την μονάδα.  Το σημαντικότερο ωστόσο είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος για 6 μήνες!

Η αναστολή στην ποινής της φυλάκισης δόθηκε υπό τον όρο της καταβολής 1000 ευρώ υπέρ της μονάδας Covid του ΠΑΓΝΗ, ενώ και η έφεση έχει ανασταλτική ισχύ με τον όρο της  καταβολής χρηματικής εγγύησης 2000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η δίωξη σε βάρος του 59χρονου ήταν για έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, αλλά και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, από τις οποίες μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Πώς τον παγίδευσαν οι αστυνομικοί

Ο φαρμακοποιός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε από τον 59χρονο φαρμακοποιό να του δώσει το χαρτί που θα πιστοποιούσε ότι είναι αρνητικός στον κορωνοϊό.

Το ποσό για το rapid test και την «ψευδή» αρνητική βεβαίωση, ήταν 7 ευρώ.

Με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ ο αστυνομικός με τα πολιτικά πλήρωσε για την εξέταση που… δεν έκανε και έφυγε από το κατάστημα. Λίγο αργότερα μπήκαν αστυνομικοί και πέρασαν χειροπέδες στον φαρμακοποιό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments