Οικονομία

ΕΦΚΑ: Ξεκινά η καταβολή του αδειοδωρόσημου Χριστουγέννων

ΕΦΚΑ: Ξεκινά η καταβολή του αδειοδωρόσημου Χριστουγέννων
ΕΦΚΑ: Ξεκινά από αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 η καταβολή του αδειοδωρόσημου Χριστουγέννων 2021 από τον ΕΦΚΑ.

Ξεκινά από αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 η καταβολή του αδειοδωρόσημου Χριστουγέννων 2021 από τον ΕΦΚΑ.

Θα καταβληθεί σε 61.577 εργατοτεχνίτες οικοδόμους ποσό ύψους 19.637.171,84 ευρώ που αφορά στο Αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων 2021.

Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού μπορούν να τα δηλώσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr; (επιλογή-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Μισθωτοί ->Ατομικά Στοιχεία), είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης (www.gov.gr).

Δώρο Χριστουγέννων 2021: Πότε θα καταβληθεί – Υπολογίστε τα χρήματα που θα πάρετε

Το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους όμως ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.

Το δώρο Χριστουγέννων όπως το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, κατοχυρώθηκαν περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 2010 (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, μέσω της online εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ, να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων, που δικαιούνται, στον σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.

Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιονδήποτε εργοδότη, δικαιούνται δώρα εορτών.

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων

Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments