Οικονομία

Καφές: Θα μας «τσουρουφλίσει» με το νέο έτος η τιμή του

Καφές: Θα μας «τσουρουφλίσει» με το νέο έτος η τιμή του
Καφές: «Καυτό» καφέ αναμένεται να πιούμε με την έλευση του 2022. Από 1 Ιανουαρίου θα επιβληθεί εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος σε take away και delivery για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης.

«Καυτό» καφέ αναμένεται να πιούμε με την έλευση του 2022. Από 1 Ιανουαρίου θα επιβληθεί εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος σε take away και delivery για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης.

Απόφαση της ΑΑΔΕ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ αναφέρει πως η «Η καταβολή της εισφοράς επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος. Το πλαστικό κάλυμμα ή καπάκι λογίζεται ως διακριτό προϊόν, για το οποίο επιβάλλεται αυτοτελώς η εισφορά» επισημαίνεται στη σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τον Ν. 4736/2020, το ύψος της εισφοράς προστασίας του περιβάλλοντος έχει οριστεί στα 0,05 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει πως η τιμή του καφέ σε κυπελλάκι με καπάκι θα αυξηθεί κατά 0,10 ευρώ.

Σε τι αφορά η περιβαλλοντική προστασία

Κυπελλάκια για ποτά, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων και των καπακιών τους.

Περιέκτες τροφίμων, δηλαδή δοχεία όπως κουτιά, με ή χωρίς κάλυμμα, εντός των οποίων τοποθετούνται τρόφιμα τα οποία:

  • προορίζονται για άμεση κατανάλωση είτε επιτόπου είτε εκτός του καταστήματος,
  • συνήθως καταναλώνονται από το δοχείο,
  • είναι έτοιμα για κατανάλωση χωρίς περαιτέρω προετοιμασία, ιδίως μαγείρεμα, βράσιμο ή ζέσταμα, συμπεριλαμβανομένων των περιεκτών που χρησιμοποιούνται για γεύματα ταχυφαγείων ή άλλα γεύματα έτοιμα προς άμεση κατανάλωση.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments