Πολιτική

Ηλιόπουλος: Το 5ο κύμα δεν πρέπει να μας βρει με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Ηλιόπουλος: Το 5ο κύμα δεν πρέπει να μας βρει με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό
Αυξάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική πίεση

Για «αποτυχία της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας και στο μέτωπο της πανδημίας και στο μέτωπο της ακρίβειας» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας πως «το πέμπτο κύμα της πανδημίας δεν πρέπει να μας βρει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Το μόνο που απομένει για την κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να φύγει» δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κατηγορώντας την ότι «είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία».

Το αίτημα για εκλογές

Αναφερθείς στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές είπε πως «τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο έχουμε στα χέρια μας τη μελέτη που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση άφησε συνειδητά ανοχύρωτο το ΕΣΥ».

«Η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα δεν δείχνει μόνο το ποσοστό της θνησιμότητας εκτός ΜΕΘ, αλλά και ότι το 38,5% των απωλειών στο διάστημα που μελετάει θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ», τόνισε. «Την ίδια στιγμή έχουμε έναν προϋπολογισμό για την υγεία που κόβει 820 εκατ. ευρώ και με βάση τα λόγια του ίδιου του κ. Σκυλακάκη βασίζεται στο σενάριο ότι η πανδημία θα έχει τελειώσει στις αρχές του 2022!» πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επανέλαβε «το κάλεσμα στην κοινωνία και τις προοδευτικές δυνάμεις να ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη». «Αυτό είναι και το άγχος κάθε δημοκρατικού πολίτη. Η μάχη των επόμενων εκλογών είναι μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί. Και όποιος δεν θα έχει στρατηγική συνεργασιών σε αυτές τις εκλογές απλής αναλογικής, τότε μάλλον δεν θέλει να βγει κυβέρνηση» συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «έχει μέτωπο με την πολιτική Μητσοτάκη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments