Πολιτική

Τσίπρας: Εκλογές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

Τσίπρας: Εκλογές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής
Τσίπρας: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε στο Digital Economy Forum την επιλογή του να ζητήσει πρόωρες κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού παραίτηση της Κυβέρνησης και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Την επιλογή του αυτή επανέλαβε και εξήγησε, μιλώντας στο Digital Economy Forum του Συνδέσμου Εταιριών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Συγκεκριμένα, στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση των κρίσεων που μας ταλανίζουν και αδυνατεί να εκπέμψει στοιχειώδη εμπιστοσύνη που είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια περίοδο κρίσης.”

“Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”

Πρόσθεσε δε ότι: “Εμπιστοσύνη είναι η πιο ισχυρή άμυνα για την αντιμετώπιση και της πανδημίας αλλά και της ακρίβειας. Όπως γνωρίζετε, όμως, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γι’ αυτό και κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ζήτησα να οδηγηθούμε στη μόνη ενδεδειγμένη δημοκρατική λύση: Τις εκλογές».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι ζητά τώρα εκλογές «ακριβώς για τον λόγο που ήταν διστακτικός να το ζητήσει το προηγούμενο διάστημα: Γιατί πρωτεύον σήμερα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνικής συνοχής. Υπήρχαν και υπάρχουν δυνατότητες για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή και η κοινωνική συνοχή. Η παραμονή της κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους». Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με το ΔΣ του Συνδέσμου.

Ζήτησε εκλογές στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022

«Να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων, παραιτηθείτε κ. Μητσοτάκη και προκηρύξτε εκλογές» είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως έλεγε «ψέματα ενώ είχατε στα χέρια σας για μήνες έρευνα του πιο στενού σας συμβούλου κ. Τσιόδρα». Ο κ, Τσίπρας έθεσε το δίλημμα λέγοντας πως αφορά «μία νέα αρχή με την κοινωνία ή νέα δεινά για την κοινωνία, αν θα έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική προστασία, μείωση των ανισοτήτων και άνοδο εισοδήματος ή πρόσκαιρη ανάκαμψη της οικονομίας χωρίς αντίκρυσμα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία». Όπως εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας, το πρώτο νομοσχέδιο της προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και η μερική διαγραφή του πανδημικού χρέους.

Ταυτόχρονα είπε πως ο προϋπολογισμός του 2022 θεωρεί λήξασα την πανδημία και αγνοεί την κρίση ακρίβειας.

«Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Δεν επτωχεύσατε οικονομικά επτωχεύσατε ηθικά κ. Μητσοτάκη. Γιατί το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ανεπαρκές. Ότι οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά, την ώρα της κρίσης, την ώρα του πόνου, την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας και της οικονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε έναν τεχνητό, έναν ψεύτικο θρίαμβο. Μια μαγική εικόνα επιτυχίας, βασισμένη στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος. Γιατί η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από την εικόνα που αναπαράγουν τα καλοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα φιλοκυβερνητικά μέσα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments