Ελλάδα

Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: Η Όμικρον θα επιβάλλει lockdown

Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: Η Όμικρον θα επιβάλλει lockdown
Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: Η Όμικρον θα επιβάλλει lockdown

Στην κατεύθυνση αυστηρότερων μέτρων κινούνται οι ειδικοί, την ώρα που η νέα μετάλλαξη Όμικρον, «σφίγγει» τον κλοιό της, στη σκιά και των δυσοίωνων προβλέψεων του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μάλιστα, ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε πως ένα lockdown θα είναι αναπόφευκτο. «Παρατηρείται εκθετική αύξηση σε πολλές περιοχές» είπε αρχικά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, και προέβλεψε πως «το πολύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον και […] στις 16 Ιανουαρίου τα κρούσματα θα φτάσουν και πάλι τις 6.000 ενώ θα έχει προϋπάρξει πτώση».

Αν η διασπορά, όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1, συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς «δεν θα είναι επιλογή το lockdown, θα μας το επιβάλλει η μετάλλαξη Όμικρον». Ερωτηθείς για το αν εννοεί lockdown αυστηρό όπως το πρώτο που επιβλήθηκε στη χώρα, ο καθηγητής απάντησε καταφατικά υπογραμμίζοντας αρκετές φορές ότι «χρειάζονται άμεσα αυστηρά μέτρα».

Όσον αφορά στη νόσηση από τη νέα μετάλλαξη, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως «δεν αποδεικνύεται ότι κανείς νοσεί ελαφρύτερα, με βάση τα ευρωπαϊκά στοιχεία». Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης επισήμανε ότι «στην τρίτη δόση κάποιος είναι σχεδόν πλήρως προφυλαγμένος» εκφράζοντας την ανησυχία του για τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και τους νοσήσαντες, λόγω της σταδιακής επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον.

 «Έρχεται τσουνάμι»

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ,  ο Γιατρός-Ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης εκτίμησε πως έρχεται «τσουνάμι».«Δυστυχώς αυτό για μια χώρα σαν την Ελλάδα είναι σίγουρο», τόνισε ο γιατρός και ανέφερε ότι πρέπει να αποφύγουμε ό,τι έγινε στην Πορτογαλία με τη Δέλτα, που άνοιξε τις γιορτές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments