Διεθνή

Φάουτσι: Η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα ήρθε για να μείνει

Φάουτσι: Η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα ήρθε για να μείνει
Φάουτσι: «Νομίζω ότι όταν έχεις να κάνεις με έναν κλειστό χώρο, ακόμα κι αν ο εξαερισμός είναι καλός, πρέπει να κάνουμε αυτό το επιπλέον βήμα».

Υπέρ του μέτρου της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και μετά το τέλος της πανδημίας από τον κορωνοϊό, τάσσεται ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Δρ. Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή «This Week» του δικτύου «ABC News», ο σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης, επικεφαλής στη διαχείριση της πανδημίας θεωρεί , ότι είναι απαραίτητη και μη εξαιρετέα η χρήση της μάσκας στη διάρκεια των πτήσεων. Φάουτσι

«Πρέπει να κάνουμε ένα επιπλέον βήμα»

«Νομίζω ότι όταν έχεις να κάνεις με έναν κλειστό χώρο, ακόμα κι αν ο εξαερισμός είναι καλός, πρέπει να κάνουμε αυτό το επιπλέον βήμα», επισήμανε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Η πρόταση του Φάουτσι για χρήση μάσκας των επιβατών στα αεροπλάνα έρχεται την κατάλληλη στιγμή  καθώς κορυφαίοι επιδημιολόγοι υγείας χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου για την ιδιαίτερα επικίνδυνη και μεταδοτική μετάλλαξη«Όμικρον» που εξαπλώνεται ταχύτατα στις Πολιτείες της Αμερικής αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Ενόψει Χριστουγέννων, πολλοί φτιάχνουν βαλίτσες για να ταξιδέψουν τις γιορτές, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας προειδοποιούν για έναν δύσκολο χειμώνα κάνοντας συνεχώς εκκλήσεις στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν για να σωθούν. Φάουτσι

«Η μάσκα στους επιβάτες προστατεύει»

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα «Washington Post», o κορυφαίος επιδημιολόγος εξήρε την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας στη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών απαντώντας στα όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος των αμερικανικών αερογραμμών «Southwest Airlines», Γκάρι Κέλι, στη διάρκειας ακρόασης στη Γερουσία ότι οι μάσκες «δεν προσθέτουν και πολλά στην προστασία των επιβατών».

Αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος των «American Airlines», Νταγκ Πάρκερ , υποστήριξε ότι «το αεροσκάφος είναι το πιο ασφαλές μέρος που μπορεί κανείς να βρίσκεται. Αυτό ισχύει για όλα τα αεροσκάφη μας »υπογράμμισε. Ωστόσο, για τον δρα Άντονι Φάουτσι, «παρά το γεγονός ότι τα αεροσκάφη έχουν καλό σύστημα φιλτραρίσματος, πιστεύει ότι οι μάσκες είναι ένα συνετό πράγμα που πρέπει να κάνουμε και θα πρέπει να το κάνουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments