Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Συνέντευξη απόψε στο Star

Αλέξης Τσίπρας: Συνέντευξη απόψε στο Star
Συνέντευξη Τσίπρα μετά το αίτημα για παραίτηση και προσφυγή σε εκλογές

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα θα παραχωρήσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξηγήσει γιατί το Σάββατο, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022, ζήτησε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εκλογές, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ερωτηθεί γιατί ζητά τώρα εκλογές παρότι πριν έλεγε ότι θα ήταν ανεύθυνο κάτι τέτοιο σε συνθήκες πανδημίας.

Είναι φανερό πως ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει στους υψηλούς πολιτικούς τόνους καθώς είθισται μετά από ένα τέτοιο αίτημα – για πρόωρες εκλογές – να μην υπάρχει πισωγύρισμα σε μετριοπαθείς τόνους και συναίνεση.

Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που σχολιάζουν ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα για παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, υποβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ότι πρόκειται για πάνδημο αίτημα των πολιτών. Αυτό που «βλέπουν» έχει να κάνει περισσότερο με την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος και την ορατή απειλή ο κ. Ανδρουλάκης να επαναπατρίσει στο ΠΑΣΟΚ, όσους έφυγαν τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων.

Το βέβαιο είναι πως ο κ. Τσίπρας δεν θα μείνει την αντιπολιτευτική ρητορική, καθώς είναι σαφές πως ο κόσμος αναζητεί λύσεις. Κατά συνέπεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις που βρίσκονται στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής και θεωρεί πως δίνουν διέξοδο στους πολίτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments