Ελλάδα

Το κρίσιμο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Το κρίσιμο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων
Χριστούγεννα 2021: O Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr αναφέρει πως το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων αποτελεί το πρώτο κρίσιμο crash test για τυχόν νέα μέτρα.

Μεγαλύτερο των πυρκαγιών του καλοκαιριού χαρακτηρίζουν όλοι οι επιστήμονες, το τρόπο μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον που επέρχεται στη χώρα. «Φανταστείτε», έλεγε χθες ο Γιώργος Παυλάκης, σε συνέντευξη του, «τη μετάδοση του Όμικρον σαν το τεράστιο κύμα της φωτιάς που έκαψε δάση, σπίτια, ανθρώπους και κατοικίες μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Αυτό ακριβώς θα συμβεί και στην Ελλάδα»!

Είναι γεγονός πως η Ελλάδα, ζει ακόμη υπό το πανδημικό κύμα της μετάλλαξης Δέλτα. Η «άφιξη» του Όμικρον, δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια καθώς η χώρα βρίσκεται ένα δεκαπενθήμερο πριν από τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό, λένε, οι επιστήμονες πως δίνει μια σημαντική ευκαιρία για να χτιστεί ένα τείχος προστασίας μικρότερο ή μεγαλύτερο προκειμένου να υπάρξουν λιγότερες απώλειες και σε κρούσματα αλλά και σε ανθρώπινες ζωές αφού για τους επόμενους μήνες θα ζούμε κάτω από το εκρηκτικό μείγμα των δυο μεταλλάξεων.

Το προστατευτικό τείχος, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες συνίσταται σε δυο βασικές προϋποθέσεις:

-ενίσχυση του εμβολιασμού

-συνθήκες περιορισμού των συναθροίσεων.

Τούτων δοθέντων το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα αποτελέσει  το πρώτο κρίσιμο crash test για τα νέα αυστηρότερα μέτρα. Είτε αυτά είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, του χρονικού περιορισμού της λειτουργίας υπηρεσιών καταστημάτων, κέντρων διασκέδασης, εστίασης. Είτε της ενίσχυσης της τηλεργασίας. Κανείς προσώρας δεν μπορεί να αποκλείσει και ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. Όταν θα είναι αναγκαστικά.

Ο περιορισμός των ανεμβολίαστων πολιτών θα αυξηθεί και θα αυστηροποιηθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες ο τρόπος συμπεριφοράς των πολιτών, ειδικά για το ρεβεγιόν του Χριστουγέννων θα μετατραπεί σε μια κρίσιμη παράμετρο, για την επόμενη ημέρα.

Έχει γίνει σαφές από την επιστημονική κοινότητα πως δεν υπάρχει «πανδημία ανεμβολίαστων»καθώς και οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί δεν αποκλείεται να μολυνθούν και από τη μετάλλαξη Όμικρον. Με μικρότερες παρενέργειες και με ισχυρά αντισώματα που θα αποτελέσουν τη βασική άμυνα και των ιδίων και της ευρύτερης κοινωνίας.

Η κούραση της κοινωνίας είναι μεγάλη και όλοι αναζητούν τρόπους ανακούφισης. Η εξίσωση ακόμη δυσκολότερη όπως και η επίλυση της.

Όλα θα κριθούν μέσα στις επόμενες  ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments