Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων – Τι είπε για τα διόδια

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων – Τι είπε για τα διόδια
Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι στα γίνονται πάρα πολύ μικρές ανατιμήσεις τιμαριθμικές που προσαρμόζονται ανάλογα με τον πληθωρισμό

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Δεν πρόκειται να δούμε αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς» δήλωσε ο υπουργός, ενώ σχετικά με τις αυξήσεις στα διόδια των αυτοκινητόδρομων της Ολυμπίας Οδού και του Μορέα που έγιναν γνωστές εχθές, ο κ. Καραμανλής είπε ότι πρόκειται για ανατιμήσεις τιμαριθμικές, πάρα πολύ μικρές που προσαρμόζονται ανάλογα με τον πληθωρισμό.

Διόδια: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Με νέες τιμές από την 1η Ιανουαρίου θα διασχίζουν οι οδηγοί τα διόδια σε Μορέα και Ολυμπία Οδό.

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 αναπροσαρμόζονται τα διόδια στην Ολυμπία Οδό βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2021.

Έτσι οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: svg%3E

Για τους συνδρομητές ΟΛΥΜΠΙΑ PASS των οχημάτων κατηγορίας 2, 3 και 4, οι επιστροφές από το χιλιομετρικό σύστημα Hybrid, με το οποίο οι οδηγοί πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, διαμορφώνονται αντίστοιχα.

Αύξηση στα διόδια για το έτος 2022 ανακοίνωσε και ο Μορέας για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα/Σπάρτη επίσης από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 00:00 της 1/1/2022).

Σύμφωνα με την εταιρεία, με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη» (νόμος 3559/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 00:00 της 1/1/2022), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2022.

Οι σταθμοί, για τους οποίους προκύπτουν αυξήσεις απεικονίζονται με έντονο χρώμα στον παρακάτω πίνακα. Οι υπόλοιπες τιμές λόγω στρογγύλευσης δεν επηρεάζονται και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2021: svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments