Αθλητισμός

Βασίλης Σπανούλης: Αναλαμβάνει προπονητής στο τουρνουά Next Generation της Euroleague

Βασίλης Σπανούλης: Αναλαμβάνει προπονητής στο τουρνουά Next Generation της Euroleague
Βασίλης Σπανούλης: Αν και πλέον ο θρύλος των παρκέ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναμένεται να επιστρέψει ως προπονητής στην Euroleague.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που ο Βασίλης Σπανούλης έριξε τίτλους τέλους στη μεγάλη καριέρα του στα παρκέ. Ο πρώην πλέον αρχηγός του Ολυμπιακού πρόκειται να επιστρέψει με ένα διαφορετικό ρόλο, εκείνον του προπονητή και μέντορα των νέων αστέρων του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο «Kill-Bill» θα είναι ο προπονητής επιλεγμένων ομάδων του Adidas Next Generation Tournament, που είναι το τουρνουά των «μικρών» της Euroleague. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις 21 Ιανουαρίου στο Μόναχο και ο Σπανούλης θα αναλάβει κάποιες επιλεγμένες ομάδες της λίγκας.

Η επίσημη ανακοίνωση

Έτσι, ο παλαίμαχος πλέον γκαρντ ετοιμάζεται για το επόμενο… στάδιο της ζωής του και θα φορέσει για πρώτη φορά την στολή του προπονητή. «Το μπάσκετ μου έδωσε τόσα πολλά και δεν μπορούσα να αντισταθώ στην ευκαιρία που μου έδωσε η Adidas να επιστρέψω μερικά πίσω, βοηθώντας αυτά τα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα με όνειρα, ίδια με αυτά που είχα κι εγώ στην ηλικία τους.

Αυτό το τουρνουά μεγαλώνει διαρκώς αυτές τις δύο δεκαετίες και θα αποτελέσει πραγματική τιμή για μένα να δουλέψω με μερικούς από τους μελλοντικούς σταρ του αθλήματος μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σπανούλης στην επίσημη ανακοίνωση.

Η βράβευση του στο γήπεδο Καραϊσκάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βράβευσε τον Σπανούλη εντός αγωνιστικού χώρου, τον αποκάλεσε τον καλύτερο αθλητή που έχει περάσει από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και τον κάλεσε να παραμείνει στην οικογένεια των «ερυθρολεύκων».

«Βραβεύουμε τον καλύτερο αθλητή που έχει περάσει από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Η οικογένεια του Ολυμπιακού σε ευχαριστεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Σε ευχαριστούμε και θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί μας είτε στο ποδόσφαιρο είτε στο μπάσκετ. Να είσαι πάντα δίπλα μας», πρόσθεσε ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

«Μεγάλη τιμή για μένα, αυτό δεν το φανταζόμουν ποτέ. Είμαι δίπλα στην ομάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός», απάντησε ο Σπανούλης και αγκάλιασε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αμέσως μετά ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τον γύρο του γηπέδου, αποθεώθηκε από τον κόσμο, πριν αποχωρήσει για να πάρει τη θέση του στις εξέδρες και να δει το μεγάλο ντέρμπι.

To μήνυμα της αποχώρησης

“Πριν από λίγο ανακοίνωσα στους προέδρους ότι ήρθε η ώρα να κλείσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου και τους ευχαρίστησα για όσα πετύχαμε μαζί. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά δεν ήταν στενάχωρη. Το μπάσκετ μου χάρισε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεμάτο από έντονες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Μου έδωσε τα πάντα και του έδωσα τα πάντα. Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου.

Φεύγω περήφανος για όσα σπουδαία κατακτήθηκαν αλλά και για όσα μετά από σκληρή μάχη χάθηκαν. Πάνω απ’ όλα φεύγω γεμάτος, γιατί έζησα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα. Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια, τους προέδρους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους συνεργάτες και τους αντιπάλους, μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για την αγάπη τους. Αυτή η αγάπη ήταν που μου έδινε τη δύναμη να προσπαθώ πιο σκληρά κάθε μέρα κι αυτή η αγάπη θα είναι για πάντα οδηγός μου. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ…”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments