Διεθνή

McDonald’s: Έλλειψη σε τηγανητές πατάτες στην Ιαπωνία

McDonald’s: Έλλειψη σε τηγανητές πατάτες στην Ιαπωνία
McDonald’s: Αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη στις τηγανητές πατάτες, λόγω καθυστερήσεων στις αποστολές στην Ιαπωνία.

Τα McDonald’s, ο κολοσσός του γρήγορου φαγητού στο χέρι (fast food), αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη στις τηγανητές πατάτες. Η έλλειψη εντοπίζεται στα καταστήματα στην Ιαπωνία και η εταιρεία καθόρισε, προκειμένου να μην στερηθεί κανείς τις διάσημες πατάτες της, να προσφέρει μόνο μικρές μερίδες. Αυτή η απόφαση θα ξεκινήσει να ισχύει από την Παρασκευή 24 και σίγουρα έως τις 30 Δεκεμβρίου. McDonald’s

Μεγάλες καθυστερήσεις στις αποστολές του προϊόντος

Ο λόγος της απόφασης, είναι η κρίση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα που προκαλεί και μεγάλες καθυστερήσεις στις αποστολές του προϊόντος και αδυναμία κάλυψης της αυξημένης κατανάλωσης.

″Η McDonald’s Japan θα περιορίσει προσωρινά τις πωλήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους σε τηγανίτες πατάτες. Είναι ένα προληπτικό μέτρο για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις τηγανητές πατάτες McDonald’s. Οι πελάτες θα εξακολουθούν να μπορούν να παραγγείλουν τηγανητές πατάτες μικρού μεγέθους σε όλα τα εστιατόριά μας. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν σημειωθεί διακοπές στην προσφορά”, δήλωσε η εταιρεία στο BBC.

Όπως τονίζεται, τα McDonald’s συνήθως εισάγουν τις πατάτες που χρησιμοποιούν από ένα λιμάνι κοντά στο Βανκούβερ στον Καναδά. Ωστόσο, τα πλοία αντιμετώπισαν καθυστερήσεις λόγω ζημιών από πλημμύρες και των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. McDonald’s

Μεταφορά προμηθειών μέσω αεροπορικών πτήσεων

Τώρα η εταιρεία θα στραφεί σε εναλλακτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της μεταφοράς προμηθειών μέσω αεροπορικών πτήσεων προς την Ιαπωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα McDonald’s στην Ιαπωνία πιέζονται να μειώσουν τις μερίδες τους.

Το 2014, μια παρατεταμένη διαμάχη μεταξύ 20.000 λιμενεργατών, χειριστών τερματικών σταθμών και ναυτιλιακών γραμμών σε 29 λιμάνια στη δυτική ακτή των ΗΠΑ προκάλεσε επίσης έλλειψη σε τηγανητές πατάτες. Η McDonald’s Ιαπωνία αποφάσισε και τότε να διαθέτει στους πελάτες της μόνο μικρές μερίδες ενώ εισήγαγε 1.000 τόνους αεροπορικώς.

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η McDonald’s δήλωσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα εφοδιασμού που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα σέικ και εμφιαλωμένων ποτών στα 1.250 καταστήματα της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία είπε ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών ήταν ο βασικός λόγος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments