Οικονομία

Σταϊκούρας: Ποιοι φόροι θα μειωθούν το νέο έτος

Σταϊκούρας: Ποιοι φόροι θα μειωθούν το νέο έτος
Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας εκτιμά πως το 2022 θα ξεκινήσει με μια πολύ σημαντική δυναμική εξαιτίας της ανάκαμψης από την προηγούμενη χρονιά.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας εκτιμά πως το 2022 θα ξεκινήσει με μια πολύ σημαντική δυναμική εξαιτίας της ανάκαμψης από την προηγούμενη χρονιά.

Με συνέντευξή του στην Βραδυνή ο κ. Σταϊκούρας αναφέρεται τόσο στον προϋπολογισμό του 2022 όσο και στο χάρτη των φορολοελαφρύνσεων.

Τι ανέφερε για τον προϋπολογισμό του 2022

«Ο Προϋπολογισμός, μολονότι είναι ο δεύτερος που κατατίθεται σε -διεθνείς- συνθήκες υψηλών αβεβαιοτήτων και συνεχιζόμενων κρίσεων, συνιστά έναν Προϋπολογισμό ρεαλιστικής αισιοδοξίας, προοπτικής και ελπίδας. Και τούτο, διότι καταγράφει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής Οικονομίας το 2021, αναδεικνύει τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, απαντά -με επάρκεια- σε υφιστάμενες και νέες προκλήσεις και ενσωματώνει πολιτικές που συνδυάζουν την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη. Πολιτικές που οδηγούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και στην περαιτέρω αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης, ενώ δημιουργούν κίνητρα για τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, για την ενίσχυση των επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας και του πρωτογενούς τομέα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.

Για το χάρτη των φοροελαφρύνσεων το 2022

«Η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί κομβική προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, από την αρχή της θητείας της. Προτεραιότητα την οποία υπηρετούμε με συνέπεια, ακόμα και στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Έτσι, στις υφιστάμενες μόνιμες μειώσεις φόρων (π.χ. μειώσεις ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και προκαταβολής φόρου, κατάργηση του φόρου γονικών παροχών – δωρεών για συγγενείς πρώτου βαθμού, για ακίνητες και κινητές αξίες, που αφορά αξίες έως 800.000 ευρώ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1+3 ποσοστιαίες μονάδες κ.ά.), έρχονται να προστεθούν το 2022: Η περαιτέρω, συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ. Η συνέχιση της απαλλαγής από την ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης των εισοδημάτων για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Η μείωση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, και η κατάργηση για νέους έως 29 ετών. Η μείωση του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων στο 22%. Οι μειωμένοι συντελεστές φΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και το τουριστικό πακέτο, στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού, στα αγαθά που χρησιμοποιούνται στην αιμοκάθαρση, καθώς και στα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής”, δήλωσε ο κ, Σταϊκούρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments