Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι – Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα

Κορωνοϊός: Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι – Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα στις 06:00 για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα στις 06:00 για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Χθες, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου ο υπουργείο Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσαν τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα.

Τι ισχύει από σήμερα

  • Η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και στα γυμναστήρια.
  • Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95.
  • Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  • Οι ταξιδιώτες που θα μπαίνουν στην Ελλάδα με PCR test θα υποχρεούνται να το επαναλαμβάνουν τη δεύτερη μέρα από την άφιξή τους και την τέταρτη μέρα.
  • Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Από 3 Ιανουαρίου και μετά

Θα υπάρξουν νέα μέτρα, περιοριστικά όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, που θα αφορούν στο ωράριο στη διασκέδαση, στις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία αλλά και γενικότερα μέτρα που θα αφορούν δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες. Αλλά όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν στις 27 Δεκεμβρίου όταν θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και αναλόγως να εισηγηθεί.

Ο Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη να επιστρέψουν τα sms, ενώ άφησε ανοιχτό να αλλάξουν τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν κανονικά.

Σε ερώτηση για τα γήπεδα, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την εισήγηση των ειδικών για αγώνες χωρίς θεατές από τις 3 Ιανουαρίου και 15 μέρες.

Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι

Σαρωτικοί έλεγχοι αρχίζουν από σήμερα από την αστυνομία, για την εφαρμογή των μέτρων που αποσκοπούν στην πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού, που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ευρεία διαδικτυακή σύσκεψη, που συγκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι γενικοί διευθυντές Αστυνομίας, προκειμένου να δοθούν οι τελευταίες κατευθύνσεις για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι να είναι αυστηροί και διαρκείς παντού. «Οι επόμενες 15 μέρες είναι οι πιο κρίσιμες για όλη τη χώρα», επεσήμανε ο υπουργός και τόνισε ότι η Αστυνομία πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών». Σημειώνεται ότι 10.000 αστυνομικοί είναι ήδη στους δρόμους κάθε μέρα και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών για την εφαρμογή των μέτρων, ωστόσο το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κορυφώνονται οι έλεγχοι, με έμφαση τα κέντρα διασκέδασης.

Κορωνοϊός: Σύσταση σε εμβολιασμένους για 2 self test αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Στη χθεσινή ενημέρωση της Επιτροπής, ήταν στραμμένο το ενδιαφέρον λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης τα οποία θα ισχύουν μέχρι και τις 03.01.2022.

Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία μίλησε για αυξητική τάση τις τελευταίες τρεις ημέρες λέγοντας πως το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε. «Σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε Λακωνία, Χανιά και Ρέθυμνο» είπε, σημειώνοντας πως στις συγκεκριμένες περιοχές έχει εντοπιστεί και η μετάλλαξη Όμικρον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments