Κόσμος

Ιταλία: Το 28% των κρουμάτων οφείλεται στην Όμικρον

Ιταλία: Το 28% των κρουμάτων οφείλεται στην Όμικρον
Ιταλία: Ο κορωνοϊός μέσω της παραλλαγής Όμικρον έχει παρουσιάσει έξαρση και ήδη οι αρχές έχουν λάβει τα μέτρα τους ενόψει του νέου κύματος.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει προκαλέσει γενικό συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ιταλία. Μάλιστα ο ΠΟΥ έχει ήδη προβλέψει πως θα υπάρξει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στις χώρες της Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό η χώρα έχει προβεί στην αύξηση του επιπέδου επιφυλακής μετά και τα νέα μέτρα.

«Η κυβέρνησή μας, με τα νέα μέτρα που μόλις υιοθέτησε, αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού», δήλωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας, ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Κρούσματα σήμερα 24/10

«Ασπίδα» προστασίας στους ηλικιωμένους

Ο Σπεράντσα εξήγησε ότι εκτός από τα υπόλοιπα μέτρα, θα προσφερθεί αυτή που αποκάλεσε νέα ασπίδα προστασίας στους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας. «Θα μπορούν να τους επισκέπτονται μόνο οι συγγενείς και φίλοι που ολοκλήρωσαν τον εμβολιαστικό τους κύκλο -έχοντας λάβει την αναμνηστική δόση- ή, αν έχουν κάνει δυο δόσεις, θα χρειάζεται αρνητικό τεστ», διευκρίνισε.

«Με τα νέα μέτρα που υιοθετήσαμε, παρέχουμε επιπλέον προστασία στους πολίτες αλλά και στο σύστημα υγείας της χώρας. Φυσικά, το εμβόλιο παραμένει το βασικό όπλο που έχουμε στην διάθεσή μας», πρόσθεσε ο Σπεράντσα.

Το 28% των κρουσμάτων της Ιταλίας οφείλονται στην «Όμικρον»

Η παραλλαγή Όμικρον ανιχνεύεται πλέον στο 28% των κρουσμάτων. Μέσα σε δύο εβδομάδες όμως, προειδοποιεί το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, το ποσοστό της αναμένεται να διπλασιαστεί.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους συμπατριώτες του «ύψιστη προσοχή και μεγάλη σωφροσύνη, ιδίως στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments