Διεθνή

Χριστούγεννα 2021: Τα πιο περίεργα έθιμα από όλο τον κόσμο

Χριστούγεννα 2021: Τα πιο περίεργα έθιμα από όλο τον κόσμο
Χριστούγεννα 2021: Η πιο αγαπημένη γιορτή σε όλο τον πλανήτη εορτάζεται σε κάποιες χώρες με πολύ περίεργα έθιμα και παραδόσεις.

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και η κάθε κάθε χώρα τα υποδέχεται με τον δικό της τρόπο και σύμφωνα με τις δικές της ιδιαίτερες παραδόσεις και τα παραδοσιακά της έθιμα. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου όμως κάποια χριστουγεννιάτικα έθιμα είναι λιγάκι πιο παράξενα από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Παρακάτω είναι τα 10 πιο περίεργα πράγματα που γίνονται στον κόσμο τα Χριστούγεννα :

1 . Ολλανδία

Η πιο δημοφιλής γιορτινή φιγούρα μετά τον Αϊ-Βασίλη στην Ολλανδία είναι ο Μαύρος Πέτρος ή αλλιώς Zwarte Piet. Πρόκειται για ένα άτακτο και μικρόσωμο τρολ που ανεβοκατεβαίνει στις καμινάδες και σκάβει στα ανθρακωρυχεία.

Αγαπημένη του ασχολία είναι να παρακολουθεί τα παιδιά, να μαρτυράει στον Αϊ-Βασίλη ποια από αυτά είναι φρόνιμα ή άτακτα και να τον συνοδεύει στο μοίρασμα των δώρων. Όσα παιδιά ήταν φρόνιμα θα πάρουν δώρο ενώ όσα ήταν άτακτα βρίσκουν στην κάλτσα τους κάρβουνα από τον Μαύρο Πέτρο.

2 . Σλοβακία

Στην αρχή του δείπνου της Παραμονής των Χριστουγέννων, οι Σλοβάκοι τηρούν ένα ασυνήθιστο έθιμο. Ο αρχηγός της οικογένειας παίρνει μία κουταλιά από το παραδοσιακό πιάτο της χώρας, το Loska, και την πετάει στο ταβάνι. Όσο πιο πολύ κολλήσει στο ταβάνι τόσο πιο πλούσιοι θα είναι οι καρποί της οικογένειας την επόμενη χρονιά.

3 . Γερμανία

Στη Γερμανία ο Αϊ-Βασίλης αφήνει τα δώρα του στα παπούτσια και όχι στις κρεμασμένες κάλτσες στο τζάκι. Από τις αρχές του Δεκέμβρη, τα παιδιά αφήνουν τα παπούτσια τους έξω και σε περίπτωση που ήταν φρόνιμα παιδιά την χρονιά που πέρασε θα βρουν γλυκά και δώρα ενώ αν ήταν άτακτα θα βρουν απλώς κλαδιά.

4 . Βενεζουέλα

Την παραμονή των Χριστουγέννων στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, τα μικρά παιδιά πριν κοιμηθούν δένουν μία κλωστή στο πόδι τους και αφήνουν το άλλο άκρο της έξω από το παράθυρο. Την άλλη μέρα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται έτσι ώστε οι κάτοικοι να κάνουν πατίνι στους δρόμους και να τραβούν τις κρεμασμένες κλωστές από τα παράθυρα, προκειμένου να ξυπνήσουν τα παιδιά και να μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων.

5 . Νορβηγία

Όλοι γνωρίζουμε τις άτακτες επισκέψεις από τους καλικάντζαρους, όμως οι Νορβηγοί φοβούνται κάτι ακόμη εκείνες τις μέρες. Την Παραμονή Χριστουγέννων και σύμφωνα με την παράδοση, μάγισσες και άλλα κακά πνεύματα ψάχνουν στις αυλές των σπιτιών και κλέβουν τις σκούπες για να πετάξουν. Έτσι εκείνο το βράδυ οι ντόπιοι κρύβουν τις σκούπες τους για να μην πλησιάσει το κακό στο σπίτι τους.

6 . Φινλανδία

Στη Φιλανδία οι περισσότερες οικογένειες έχουν τη δική του σάουνα στο σπίτι. Σύμφωνα με τη φιλανδική παράδοση στη σάουνα ζει ένα ξωτικό που προστατεύει την οικογένεια και διασφαλίζει την καλή συμπεριφορά όλων των μελών της. Έτσι την παραμονή των Χριστουγέννων η οικογένεια απολαμβάνει μία απολαυστική σάουνα μέχρι τη δύση του ήλιου, καθώς μετά είναι η σειρά για τα πνεύματα των νεκρών προγόνων τους.

7 . Τσεχία

Οι ανύπαντρες γυναίκες στην Τσεχία θα λέγαμε ότι περιμένουν πώς και πώς την παραμονή των Χριστουγέννων προκειμένου να μάθουν αν θα παντρευτούν την χρονιά που έρχεται. Κοιτάζοντας προς την πόρτα του σπιτιού τους πετούν ένα παπούτσι πίσω από τον ώμο τους. Αν το τακούνι του παπουτσιού προσγειωθεί προς την πόρτα τότε θα παραμείνουν ελεύθερες ενώ αν προσγειωθεί προς την αντίθετη πλευρά θα φύγουν από το σπίτι και θα παντρευτούν.

8 . Ουκρανία

Μαζί με τα λαμπερά στολίδια, τα ουκρανικά χριστουγεννιάτικα δέντρα κρύβουν σε κάποιο σημείο ψεύτικες αράχνες και ιστούς αράχνης. Το έθιμο αυτό φέρνει τύχη και ξεκίνησε από την ιστορία μίας φτωχής γυναίκας που δεν είχε αρκετά χρήματα για να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της. Το πρωί των Χριστουγέννων όταν τα παιδιά της ξύπνησαν, είδαν το πρωινό φως να πέφτει πάνω στους ιστούς του δέντρου και να τους μετατρέπει σε χρυσό και ασήμι. Έτσι πιστεύεται πως όποιος βρει τον κρυμμένο ιστό θα του φέρει τύχη.

9 . Ινδία

Μπορεί το στολισμένο έλατο να θεωρείται το σήμα κατατεθέν για τα Χριστούγεννα, ωστόσο στην Ινδία οι ελάχιστοι χριστιανοί που υπάρχουν στην χώρα στολίζουν δέντρα με μπανάνες και μάνγκο. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι κάτι τόσο παράξενο για τους ντόπιους καθώς στην Ινδία δεν υπάρχουν έλατα και τα σπίτια στολίζονται με φύλλα μπανανιάς.

10 . Πορτογαλία

Οι οικογένειες στην Πορτογαλία δείχνουν μεγάλο σεβασμό στους νεκρούς συγγενείς τους και τις ημέρες των Χριστουγέννων τούς τιμούν ιδιαιτέρως με το έθιμο consoda. Σύμφωνα μ’ αυτό ,το πρωί των Χριστουγέννων στο γιορτινό τραπέζι μπαίνουν επιπλέον θέσεις για τους νεκρούς συγγενείς καθώς πιστεύεται ότι αυτό θα φέρει τύχη στην οικογένεια και στο σπίτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments