Οδηγός

Σύνταξη: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να λάβουν έως και 254 περισσότερα

Σύνταξη: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να λάβουν έως και 254 περισσότερα
Σύνταξη: Μεγαλύτερη σύνταξη έως και 254 ευρώ μπορούν να λάβουν ασφαλισμένοι που θα παρατείνουν την εργασία τους.

Μεγαλύτερη σύνταξη έως και 254 ευρώ μπορούν να λάβουν ασφαλισμένοι που θα παρατείνουν την εργασία τους.

Μια μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων θα μπορούσε να παραμείνει στην εργασία της – αφού δεν θίγεται από τις επικείμενες αλλαγές – εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη σύνταξη και μετά την 1η Ιανουαρίου 2022.

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης φέτος θα ξεπεράσουν τις 200.000 αιτήσεις όταν το 2020 υπεβλήθησαν 161.719 και το 2019 ήταν 165.944. Σύμφωνα με το σύστημα Ατλας, τον Οκτώβριο οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης υπολογίζονται σε 176.167, ενώ ο αυξημένος αριθμός αιτήσεων προέρχεται κυρίως από:

Εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη μειωμένης σύνταξης, όπως μητέρες 55 ετών και άνω.

  • Εργαζομένους στο Δημόσιο που συμπληρώνουν 35ετία το 2018, το 2019, το 2020 και το 2021.
  • Εργαζομένους που οι συμβάσεις εργασίας τους τέθηκαν σε αναστολή λόγω της πανδημίας.
  • Ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους που επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση των 40 ετών εργασίας και 62 ετών.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων που υποβάλλουν αίτηση προχωρούν στην εξαγορά πλασματικών ετών για να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα. 

Συντάξεις: Θα έχουν δοθεί 83.000 εκκρεμείς συντάξεις έως τον Ιούνιο δηλώνει ο Χατζηδάκης

Μιλώντας στην ΕΡΤ πριν από λίγες ημέρες σχετικά με τις συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις είναι 83.000, ωστόσο πρόσθεσε ότι το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις θα έχει επιλυθεί έως τα τέλη Ιουνίου. Επεσήμανε επίσης ότι 333 είναι οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές που βοηθούν ήδη να «τρέξει» το σύστημα, ενώ το κόστος της αμοιβής τους το πληρώνει το Δημόσιο.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι «το 2020 είχαμε ρεκόρ αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις» και συμβούλεψε τους συνταξιούχους που υποβάλουν τώρα τα χαρτιά τους να πηγαίνουν σε δικηγόρους και λογιστές για να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο κ. Χατζηδάκης είπα πως υπάρχει ετήσια βελτίωση του εισοδήματος των εργαζομένων με τις αλλαγές, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχει καθοριστεί επακριβώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments