Οικονομία

ΔΕΗ: Ξεκινά πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

ΔΕΗ: Ξεκινά πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
ΔΕΗ: Η ΔΕΗ ξεκινά πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών κατόπιν της σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 21 Δεκεμβρίου.

Η ΔΕΗ ξεκινά πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών κατόπιν της σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που δύναται να αποκτηθούν δεν θα υπερβεί τις 1.856.000 μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,8% του συνόλου των μετοχών της ΔΕΗ, προ της πρόσφατης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Κατώτατη τιμή της αγοράς είναι τα 5 ευρώ ανά μετοχή και ανώτατη τα 17 ευρώ, ενώ το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα μπορούν να διενεργούνται αγορές ιδίων μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 Ιανουαρίου του 2022 και να λήξει το αργότερο στις 4 Ιουνίου του 2023.

Οι αγορές ιδίων μετοχών θα πραγματοποιούνται μέσω της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ.

ΔΕΗ: Το πλάνο της επόμενης μέρας με επενδύσεις και επέκταση στα Βαλκάνια

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο, οι επενδύσεις για την περίοδο 2022-2026 θα διαμορφωθούν στα 9,3 δισ. ευρώ, εκ των τα 6 δισ. την επόμενη τριετία. Αυτά τα 6 δισ. ευρώ, θα διατεθούν ως εξής:

  • (i) περίπου 3,2 δισ. ευρώ για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2024, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας και εξαγορών σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, με στόχο την επίτευξη εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ 7,2 GW έως το 2024·
  • (ii) περίπου 1 δισ. ευρώ στα δίκτυα (ΔΕΔΔΗΕ) έως το 2024, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δικτύου, την αυτοματοποίηση δικτύων, τη διευκόλυνση της αγοράς και την παροχή καλύτερης εξυπηρέτησης πελατών· και
  • (iii) περίπου 1,7 δισ. ευρώ έως το 2024 για τη συμβατική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την επιχειρηματική μονάδα προμήθειας, την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από απόβλητα, την ψηφιοποίηση, τις τηλεπικοινωνίες και τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Το επενδυτικό σχέδιο για το υπόλοιπο του 2021 αναμένεται να χρηματοδοτηθεί κυρίως από λειτουργικές ταμειακές ροές και χρέος, ενώ το επενδυτικό μας σχέδιο μεταξύ 2022 και 2024 αναμένεται να χρηματοδοτηθεί κυρίως από τις λειτουργικές ταμειακές ροές μας, μέρος των εσόδων από την πώληση μεριδίου 49,0% στον ΔΕΔΔΗΕ, την έκδοση χρέους και τα έσοδα από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Παράλληλα περιλαμβάνονται επενδύσεις στα Βαλκάνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments