Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό
Η συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου γίνεται την ώρα που η επιτροπή εμπειρογνωμώνων πρόκειται να εισηγηθεί νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Προγραμματισμένη συνάντηση έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12:00, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Η συνάντηση γίνεται την ώρα που η επιτροπή εμπειρογνωμώνων πρόκειται να εισηγηθεί νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, με τους επιστήμονες να σημαίνουν συναγερμό για την υψηλή μεταδοτικότητα αλλά και την ταυτόχρονη επιδείνωση της εικόνας της πανδημίας με μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ.

Στο επίκεντρο τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Παπαδημητρίου στο pagenews.gr, η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να επιτρέψει σε πρώτο επίπεδο την ελεύθερη διακίνηση στην αγορά, τηρουμένων, όμως, των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τη προηγούμενη εβδομάδα. Ήδη έχουν αρχίσει να επιβάλλονται και πρόστιμα. Και σε επίπεδο ιδιοκτητών καταστημάτων, ειδικά στο χώρος της εστίασης και διασκέδασης όσο και σε πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια νέα φάση υποχρεωτικότητας. Στην Ευρώπη όλο και περισσότερο ακούγονται ηχηρές φωνές που πιέζουν την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προχωρήσει άμεσα σε επίσημες ανακοινώσεις που να ισχύουν για όλες τις χώρες.

Κάνεις, όμως, δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι. Είναι σοβαρές οι πιθανότητες όλα τα μέτρα να ανακοινωθούν πριν τη Πρωτοχρονιά αλλά να έχουν ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. Οι πληροφορίες είναι διάχυτες από μείωση του ωραρίου έως και κλείσιμο καταστημάτων, ειδικά στο χώρο της εστίασης. Αν και το τελευταίο δεν φαίνεται να έχει ευήκοα ώτα στο κυβερνητικό επιτελείο. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει καθολική απαγόρευση σε όσους παραμένουν ακόμη ανεμβολιαστοί. Και σε εξωτερικούς χώρους! Αναφορικά με τα σχολεία , θα κριθεί τη τελευταία στιγμή και ανάλογα με τα δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους οι επιστήμονες.

Ήδη, πάντως στη κυβέρνηση επικρατεί κινητοποίηση. Οι ιδιωτικές  κλινικές θα διαθέσουν  περισσότερες από 300 κλίνες για Covid ενώ θα αυξηθεί σημαντικά και η συνδρομή των ιδιωτικών ιατρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments