Τεχνολογία

H Alexa προέτρεψε δεκάχρονη να βάλει κέρμα στην πρίζα

H Alexa προέτρεψε δεκάχρονη να βάλει κέρμα στην πρίζα
Η πρόκληση της Alexa αποτελεί δημοφιλές παιχνίδι που κυκλοφορεί εδώ και περίπου ένα χρόνο στο διαδίκτυο

Ο φωνητικός βοηθός της Amazon, Alexa, προέτρεψε δεκάχρονο κοριτσάκι να τοποθετήσει ένα νόμισμα σε πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος. Η εντολή δόθηκε, όταν το παιδί ζήτησε από την Alexa να την προκαλέσει να κάνει κάτι.

«Συνδέστε ένα φορτιστή τηλεφώνου στην πρίζα μέχρι την μέση και στη συνέχεια ακουμπήστε ένα νόμισμα στις εκτεθειμένες άκρες του βύσματος», είπε ακριβώς η Alexa.

Η Amazon είπε ότι διόρθωσε το σφάλμα μόλις η εταιρεία το αντιλήφθηκε.

Η μητέρα του κοριτσιού, Kristin Livdahl, περιέγραψε το περιστατικό στο Twitter: «Παίζαμε βάζοντας “προκλήσεις” η μια στην άλλη, π.χ. να κάνουμε τούμπες ισορροπώντας ένα λυμένο παπούτσι στο ένα μας πόδι και τέτοια. Βαριόμασταν και έξω είχε κακοκαιρία. Κάποια στιγμή βάλαμε και την Alexa στο παιχνίδι και συνέβη αυτό».

Η πρόκληση αυτή δεν είναι ωστόσο «έμπνευση» της Alexa, καθώς αποτελεί δημοφιλές παιχνίδι που κυκλοφορεί εδώ και περίπου ένα χρόνο στο διαδίκτυο και κυρίως στο TikTok.

Η κυρία Livdahl έγραψε στο Twitter ότι παρενέβη φωνάζοντας: «Όχι, Alexa, όχι!». Ωστόσο, είπε ότι η κόρη της ήταν «πολύ έξυπνη για να κάνει κάτι τέτοιο».

Η Amazon είπε στο BBC ότι ενημέρωσε την Alexa, για να την αποτρέψει από το να ξαναπροτείνει τέτοιες δραστηριότητες στο μέλλον.

«Η εμπιστοσύνη των πελατών μας βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε και η Alexa έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ακριβείς, σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες στους πελάτες», ανέφερε η Amazon σε δήλωση. «Μόλις αντιληφθήκαμε αυτό το σφάλμα, λάβαμε άμεσα μέτρα για να το διορθώσουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments