Amazon

Amazon
Η Amazon είναι μία εταιρεία - κολοσσός στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η Amazon.com, Inc είναι γνωστή εταιρεία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου και μια από τις πρώτες που βασίστηκε στο Διαδίκτυο για την παροχή των υπηρεσιών της, με γνώμονα τις πραγματικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών. Έδρα της είναι το Σιάτλ (Ουάσινγκτον) και ιδιοκτήτης της ο Τζεφ Μπέζος. Το αρχικό όνομα της εταιρείας ήταν Catabra.com αλλά αργότερα άλλαξε σε amazon επειδή ακουγόταν σαν την αγγλική λέξη «cadaver», η οποία στην ελληνική γλώσσα μεταφράζεται ως πτώμα.

Η Amazon συνεργάζεται με παραδοσιακά καταστήματα λιανικού εμπορίου. Η συνεργασία της είχε ξεκινήσει με την υπηρεσία Locker, με την οποία η Amazon εγκατέστησε μικρά ντουλάπια σε συνεργαζόμενα καταστήματα. Οι πελάτες παραλαμβάνουν τα πακέτα από τα ντουλάπια χρησιμοποιώντας έναν κωδικό. Παρότι πολλά καταστήματα ενδιαφέρθηκαν για να συνεργαστούν με την Amazon, ορισμένα από αυτά δεν μπορούσαν να προσφέρουν τον κατάλληλο χώρο για την εγκατάσταση των ντουλαπιών.

Η Amazon ενίσχυσε την παρουσία της στο λιανικό εμπόριο, χάρη στην υπηρεσία Counter. Με αυτήν οι πελάτες της μπορούν να παραλάβουν τα δέματά τους από συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής. Καταστήματα που παραδοσιακά αντιμετωπίζουν την Amazon ως ανταγωνίστρια στον κλάδο του εμπορίου, θα συνεργαστούν μαζί της προκειμένου να απορροφήσουν ένα μέρος της πελατείας της.

Η υπηρεσία Counter δοκιμάζεται από τον Μάιο στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιταλία. Όσοι καταναλωτές αγόραζαν από συγκεκριμένες εταιρείες ρούχων μέσω της Amazon, όπως για παράδειγμα τη NEXT, μπορούσαν να παραλάβουν τα πακέτα από παραδοσιακά καταστήματα λιανικής. Η υπηρεσία έλαβε πολύ καλές κριτικές, εξ ου και η Amazon αποφάσισε να τη φέρει και στις ΗΠΑ. Με την υπηρεσία Counter η Amazon «επένδυσε σε μια καινούργια και εύκολη στη χρήση τεχνολογία, ώστε να προσφέρει στους πελάτες της ακόμη μία επιλογή παράδοσης, που βασίζεται στην ευελιξία και στον έλεγχο.

Amazon Prime Day: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για αυτή την ημέρα

Η Amazon Prime Day είναι μια ετήσια εκδήλωση όπου οι πρωταγωνιστές αποκτούν αποκλειστικές εκπτώσεις σε ένα ευρύ φάσμα ειδών. Είναι ο τρόπος της Amazon να επιβραβεύσει τους πελάτες του Amazon Prime και να προσελκύσει νέους πελάτες να εγγραφούν στην υπηρεσία. Φέτος θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη Amazon Prime Day από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά, το 2015.

  • Η Amazon Prime Day 2019 φέτος ξεκινά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 15 Ιουλίου και τελειώνει στις 16 Ιουλίου

Με εκατομμύρια deals σε πολλές χώρες του κόσμου, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια Prime Day που έγινε ποτέ.

Η Amazon κερδίζει τον χώρο της μόδας

Δημοφιλείς μάρκες ρούχων όπως η Nike, η Under Armour και η Levi Strauss, διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω της Amazon πέραν των δικών τους ιστοσελίδων, αναγνωρίζοντας την υπεροχή του κολοσσού στο ηλεκτρονικό εμπόριο και παραβλέποντας τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν από αυτήν τη συνεργασία. Το ενδιαφέρον της Amazon για τη βιομηχανία μόδας δεν επιβεβαιώνεται μόνον από τα ρούχα της ιδιωτικής ετικέτας. Ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου έχει υπάρξει χορηγός σε εβδομάδες μόδας που έχουν λάβει χώρα:

  • στις ΗΠΑ,
  • στο Μεξικό,
  • στην Ιαπωνία και
  • στην Ινδία.

Διαθέτει στούντιο για φωτογραφίσεις μόδας στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Τόκιο και στο Νέο Δελχί. Υποστηρίζει, επίσης, το βρετανικό συμβούλιο μόδας. Σύμφωνα με μελέτη της Coresight Research, η Amazon έχει ξεπεράσει τη Walmart και την Target σε πωλήσεις ρούχων στις ΗΠΑ.

Amazon σχετικές ειδήσεις: