Διεθνή

Σίδνεϊ: Μικροβιολογικό διέγνωσε κατά λάθος αρνητικούς πάνω από 880 θετικούς στον κορωνοϊό

Σίδνεϊ: Μικροβιολογικό διέγνωσε κατά λάθος αρνητικούς πάνω από 880 θετικούς στον κορωνοϊό
Το μικροβιολογικό εργαστήριο διέγνωσε κατά λάθος αρνητικούς πάνω από 880 νοσούντες από κορωνοϊό - Οι 400 λάθος διαγνώσεις ανήμερα των Χριστουγέννων

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μετά την αποκάλυψη ότι μεγάλο μικροβιολογικό εργαστήριο ενημέρωσε λανθασμένα εκατοντάδες άτομα πως είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό ενώ ήταν θετικοί.

Το λάθος έγινε την περίοδο των Χριστουγέννων και, σύμφωνα με το εργαστήριο SydPath Lab, οφείλεται σε λανθασμένη επεξεργασία στοιχείων. Ωστόσο, όσοι είχαν χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο εργαστήριο ανησυχούν πως άθελα τους μπορεί να μετέδωσαν τον ιό σε οικογένεια και φίλους.

Υπολογίζεται πως πάνω από 886 άτομα έλαβαν λανθασμένη διάγνωση, σε ένα διάστημα που η μαζική ζήτηση για τεστ κορωνοϊού έχουν φέρει τα εργαστήρια στα όρια τους. Μάλιστα, μόνο 400 άτομα έλαβαν λάθος απάντηση πως είναι αρνητικοί ανήμερα των Χριστουγέννων και ενημερώθηκαν πως τελικά ήταν θετικοί την επόμενη ημέρα, αφού είχαν γιορτάσει την ημέρα με τους δικούς τους.

Το πρόβλημα μεγεθύνθηκε όταν η SudPath αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως το θέμα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, με λανθασμένες διαγνώσεις δεκάδων ακόμη ατόμων συνολικά μέσα στις γιορτές.

Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Υγείας της Νότιας Κάτω Ουαλίας, Μπραντ Χάζαρντ, απέδωσε το λάθος στον υπερβολικό φόρτο εργασίας που βαραίνει τα εργαστήρια σε ένα διάστημα που η Όμικρον καλπάζει. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές πως εργαστήρια και κλινικές αναγκάζονται να μην εξυπηρετούν κόσμο, ενώ μεγάλες ουρές σχηματίζονται καθημερινά έξω από εργαστήρια για έλεγχο.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων στην επαρχία της Νότιας Κάτω Ουαλίας ανέρχεται σε 145.000, σε σχέση με 117.000 πριν από μια εβδομάδα. Οι αρχές φοβούνται πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments