Πολιτική

Μάκης Βορίδης: Η μετάλλαξη Όμικρον θα καθορίσει τις εξελίξεις

Μάκης Βορίδης: Η μετάλλαξη Όμικρον θα καθορίσει τις εξελίξεις
Μάκης Βορίδης: Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που πρόκειται να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου.

Ο Μάκης Βορίδης σχολίασε τα νέα μέτρα της πανδημίας. Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε στην ερώτηση γιατί αυτά θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι αν εφαρμοζόντουσαν άμεσα, υπήρχε ο κίνδυνος να μεταφερθεί το πρόβλημα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Μάκης Βορίδης είπε για τα νέα μέτρα ότι παραδοσιακά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στις γιορτές, κάτι που συνέβαλε στην απόφαση να ισχύσουν από το νέο έτος. Μάλιστα, επανέλαβε ότι δεν θα οδηγηθούμε σε νέο lockdown αλλά υπενθύμισε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον θα κρίνουν τις εξελίξεις. Βορίδης για αξιολόγηση στο Δημόσιο

Σχετικά με την τηλεργασία

Για το μέτρο της τηλεργασίας στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι υπάρχει πλάνο για κάθε υπηρεσία με τις δυνατότητες που υπάρχουν για να βγουν οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία σε ποσοστό μέχρι 50% ανά οργανική μονάδα. Οπότε οι προϊστάμενοι σε κάθε υπηρεσία είναι αυτοί που θα καθορίσουν πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι θα βγουν σε τηλεργασία από την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «το όπλο απέναντι στον κορονοϊό είναι το εμβόλιο» και υπενθύμισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ είναι 85% και οι θάνατοι από κορονοϊό αφορούν σε ποσοστό 95% ανεμβολίαστους.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι τα μέτρα λαμβάνονται με βάση το αισιόδοξο σενάριο γιατί αν λαμβανόντουσαν με βάση το απαισιόδοξο αυτό θα συνεπαγόταν ένα μεγάλο κόστος και οικονομικό, αλλά και στον τομέα των ελευθεριών.

Σχετικά με το υποχρεωτικό τέστινγκ

Αναφέρθηκε δε και στο ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικού τέστινγκ ενόψει των εορτών, επισημαίνοντας ότι δεν έχει κάποια πληροφόρηση για το εν λόγω μέτρο, ωστόσο εξήγησε ποιο είναι το σκεπτικό της κυβέρνησης: «Οι σκέψεις που υπάρχουν κυρίως έχουν να κάνουν με την Όμικρον.

Προσπαθούμε να την επιβραδύνουμε, για να έχουμε αύξηση των εμβολιασμένων για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε πολύ καλύτερα γιατί το πρόβλημα είναι, από ότι φαίνεται, η ταχεία διάδοσή της. Ποια είναι η χρονική στιγμή που θα υπάρχει πολύ αυξημένος συγχρωτισμός; Το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς έξω. Εκεί, με το συγκεκριμένο μέτρο στεγανοποιείται ένας χώρος και καθίσταται  πιο ασφαλής». Επεσήμανε μάλιστα ότι η κυβέρνηση προς το παρόν δεν εξετάζει κανένα πρόσθετο μέτρο λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Σχετικά με την ακρίβεια

Για το θέμα της ακρίβειας ανέφερε ότι δεν είναι εθνικό αλλά εισαγόμενο φαινόμενο και εξαρτάρται από παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν.« Έχουν γίνει προσπάθειες και έχουν γίνει παρεμβάσεις με μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Η πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά είναι ενεργειακή, αλλά και λόγω της ανόδου των τιμών των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Η ενεργειακή αύξηση θα επεκτείνεται και σε άλλους τομείς».

Τέλος άσκησε κριτική στον  ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «πολιτικά ασήμαντο» το αίτημα εκλογών όταν όπως είπε , υπάρχει μια διαφορά 12 μονάδων (όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) ανάμεσα και κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments