Ελλάδα

Σχολεία: H Όμικρον φέρνει αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα

Σχολεία: H Όμικρον φέρνει αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολείων αφήνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς η Όμικρον καθιστά δυσκολότερη την εξίσωση της ασφάλειας της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού. Παρότι που τόσο σε επίπεδο Επιτροπής Ειδικών, όσο και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, δεν έχει ληφθεί προς το παρόν καμία απόφαση, […]

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολείων αφήνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς η Όμικρον καθιστά δυσκολότερη την εξίσωση της ασφάλειας της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Παρότι που τόσο σε επίπεδο Επιτροπής Ειδικών, όσο και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, δεν έχει ληφθεί προς το παρόν καμία απόφαση, κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί πως γίνουν αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως δεν υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την άλλη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί ορισμένα μέτρα, με αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σε ερώτηση ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές, ο κ. Πλεύρης δεν θέλησε να απαντήσει, καθώς είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και περιμένει να ακούσει τους ειδικούς.

Αλλαγές «βλέπει» και ο Γιάννης Οικονόμου

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Ant1 και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Παρακολουθούμε καθημερινά τα δεδομένα της διασποράς της μετάλλαξης και εμείς και οι ειδικοί επιστήμονες. Θα αξιοποιήσουμε ότι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας, πολύ αυστηρά τεστ για να είμαστε σίγουροι κατά την επιστροφή στα σχολεία.

Τα πρωτόκολλα που είχαμε στα σχολεία δούλεψαν και καταφέραμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα Χριστούγεννα. Κανείς δεν το περίμενε αυτό στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Έκλεισαν μόνο 200 τμήματα από 80.000 τμήματα σε όλη την χώρα. Αν χρειαστεί θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα. Όλοι θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Το μήνυμα προς τους πολίτες είναι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 10 Ιανουαρίου», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments