Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αδυνατισμένος ο ηγέτης της βόρειας Κορέας

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αδυνατισμένος ο ηγέτης της βόρειας Κορέας
Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίστηκε δημόσια αρκετά αδυνατισμένος, προκαλώντας εύλογα τα σχόλια για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε πιο αδύνατος από ποτέ σε φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα για να προλάβουν οποιαδήποτε εικασία σχετικά με την υγεία του, τα ΜΜΕ της χώρας ανέφεραν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «τρώει λιγότερο για χάρη της χώρας του».

Στις φωτογραφίες, οι οποίες προέρχονται από την ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών της οποίας ο Κιμ Γιονγκ Ουν προέδρευσε, και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πιονγιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου, ο βορειοκορεάτης ηγέτης φαίνεται να έχει χάσει πολύ βάρος, με αξιωματούχους του καθεστώτος να ισχυρίζονται ότι αυτό συνέβη γιατί «τρώει λιγότερο για χάρη της χώρας». Κιμ Γιονγκ Ουν

Είχε πει στους πολίτες να “τρώνε” λιγότερο μέχρι το 2025

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Radio Free Asia και την Daily Mail, στα τέλη Οκτωβρίου ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε πει στους πολίτες της χώρας να «τρώνε λιγότερο» μέχρι το 2025, όταν και θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα με την Κίνα, τα οποία έκλεισαν για να κρατήσουν μακριά τον κοροναϊό.

To κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap δημοσίευσε μεταξύ άλλων και ένα κολλάζ τριών φωτογραφιών του Κιμ Γιονγκ Ουν από τις 9 Σεπτεμβρίου, τις 10 Οκτωβρίου και τις 28 Δεκεμβρίου στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα η απώλεια βάρους του βορειοκορεάτη ηγέτη.

Υπό παρακολούθηση η υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Όταν ο ίδιος, εμφανίστηκε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας τον Ιούνιο, μετά από δημόσια απουσία ενός μηνός, αναλυτές της ηλεκτρονικής σελίδας ειδήσεων NK News που έχει την έδρα της στη Σεούλ και παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, παρατήρησαν ότι το ρολόι του εμφανίζονταν να έχει δεθεί πιο σφιχτά από τις προηγούμενες φορές, γύρω από τον εμφανώς πιο αδυνατισμένο καρπό του χεριού του.

Με δεδομένο στο ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί ο Κιμ στην εξουσία της Βόρειας Κορέας, αλλά και την αβεβαιότητα των σχεδίων για τη διαδοχή του, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και ειδικοί παρακολουθούν στενά την υγεία του.

Οι εικασίες γύρω από την υγεία του στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς κλιμακώθηκαν δραματικά αφότου ο ίδιος απουσίασε από τους επετειακούς εορτασμούς για τον ιδρυτή του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου, για να εμφανιστεί δημόσια στις αρχές Μαΐου.

Το 2014, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Κιμ υπέφερε από «δυσφορία» μετά από μακρά περίοδο απουσίας από δημόσιες εμφανίσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments