Ελλάδα

Γυναικοκτονίες: Βίντεο με ηχηρό μήνυμα από τους μαθητές του Δημοτικού Επιδαύρου

Γυναικοκτονίες: Βίντεο με ηχηρό μήνυμα από τους μαθητές του Δημοτικού Επιδαύρου
Γυναικοκτονίες: Η έμφυλη βία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή ως αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες ηλικίας 16 - 44 ετών στην Ευρώπη.

Μία νέα λέξη μάθαμε βάση των γεγονότων στην Ελλάδα το 2021: Γυναικοκτονίες. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 από 17 δολοφονίες γυναικών. Η έμφυλη βία είτε σωματική, είτε ψυχολογική, είτε κακοποιητική, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή ως κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες ηλικίας 16 – 44 ετών, ξεπερνώντας ακόμη και τον καρκίνο αλλά και τα τροχαία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Αντί χριστουγεννιάτικων ευχών, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου στέλνει το δικό του ηχηρό μήνυμα για ένα καλύτερο έτος με ασφάλεια. Η επόμενη χρονιά να μας βρει όλους και όλες, παρόντες και παρούσες. Και η νέα λέξη που μάθαμε, να σβηστεί μια για πάντα από τα λεξικά και από τις ζωές μας.

Γυναικοκτονίες

17 ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ

Μπορούν 45 δευτερόλεπτα να χωρέσουν την οργή, την απελπισία, το άδικο, να αγγίξουν καρδιές, να συγκινήσουν, να προβληματίσουν, να διδάξουν; Είναι αρκετά ώστε να στείλουν το μήνυμα των παιδιών για κάτι τόσο απάνθρωπο, παράλογο, άδικο και αποτρόπαιο;

Ο τίτλος του βίντεο, είναι όσες και οι Γυναικοκτονίες που διαπράχθηκαν στην χώρα μας. Ένα μήνυμα για την βία σε οποιαδήποτε μορφή αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Και όπως κλείνει και το βίντεο των μαθητών: Γυναικοκτονία δεν σημαίνει σκοτώνεις μία γυναίκα. Σημαίνει την σκοτώνεις επειδή ΕΙΝΑΙ γυναίκα.

Μπορείτε να παρακολουθήστε τη μαθητική ταινία εδώ:

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» σε συγκέντρωση κατά των γυναικοκτονιών που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα πριν λίγες μέρες, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα που απηύθυνε η «Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών». Στη χώρα μας έχουν γίνει 17 στο σύνολο. Οι συγκεντρωμένοι άναψαν κεριά, άνοιξαν πανό έχοντας ως κύριο σύνθημά τους το «καμία λιγότερη- ποτέ ξανά». Οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης και Λουκία Πιστιόλα, ανέφεραν μία προς μία ονομαστικά τις γυναικοκτονίες που έγιναν φέτος στην Ελλάδα

Παρούσα στη συγκέντρωση και η μητέρα της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς, θύμα του συντρόφου της στη Φολέγανδρο, που σε δηλώσεις της ανέφερε «βρισκόμαστε εδώ μπροστά στη Βουλή προκειμένου να ζητήσουμε τα ισόβια να είναι ισόβια και να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments