Διεθνή

Βρετανία: Ενέκρινε το χάπι Paxlovid της Pfizer για ασθενείς άνω των 18 ετών

Βρετανία: Ενέκρινε το χάπι Paxlovid της Pfizer για ασθενείς άνω των 18 ετών
Βρετανία: Ενέκρινε το χάπι της εταιρείας Pfizer κατά του κορωνοϊού για ασθενείς άνω των 18 ετών με ελαφρά έως μέτρια συμπτώματα.

Η Βρετανία ενέκρινε το χάπι της εταιρείας Pfizer κατά του κορωνοϊού για ασθενείς άνω των 18 ετών με ελαφρά έως μέτρια συμπτώματα και οι οποίοι δεν έχουν υψηλό κίνδυνο για να νοσήσουν βαριά.  Η έγκριση δίνεται την κατάλληλη στιγμή καθώς η χώρα προσπαθεί  να κτίσει τοίχος ανοσίας εν μέσω της εκτίναξης του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων του κορωνοϊού αλλά και των θανάτων. Βρετανία

Μεγάλη αποτελεσματικότητα στην μετάλλαξη Όμικρον

Με βάση επίσημα στοιχεία, το χάπι της Pfizer, το Paxlovid, έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της νόσου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA), συνιστώντας την χρήση του σκευάσματος εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η Pfizer ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι το Paxlovid έδειξε αποτελεσματικότητα 90% στην πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων ασθενών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας μετάλλαξη Όμικρον.

Βρετανία

Το χάπι μπορεί κάποιος να το πάρει και εκτός νοσοκομείου στη Βρετανία

«Έχουμε τώρα ένα ακόμη αντιιικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα και όχι να ληφθεί από το χέρι.  Αυτό σημαίνει ότι η χορήγησή του μπορεί να γίνεται και εκτός δημόσιου νοσοκομείου, δηλαδή και σε φαρμακείο ή σε ιδιωτικό ιατρείο» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της MHRA.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments