Διεθνή

Πρωτοχρονιά 2022: Γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο την περασμένη χρονιά

Πρωτοχρονιά 2022: Γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο την περασμένη χρονιά
Πρωτοχρονιά 2022: Γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο την περασμένη χρονιά

Η χρονιά που πέρασε είχε κι αυτή τα «σκαμπανεβάσματα» της, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Κάποιες καλές στιγμές, άλλες δυσάρεστες και έντονες, αλλά και κάποιες ελπιδοφόρες… Ξεχωρίσαμε μερικές από αυτές

ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο

Η μέρα που «δοκιμάστηκε» η αμερικανική Δημοκρατία.

Οπαδοί του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισβάλουν στο Καπιτώλιο, σε μία προσπάθεια να ακυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι ακραίες φωνές, αφορμή μίας ρητορικής μίσους, ψέματος και διχασμού,  έφεραν επεισόδια.  Τα επεισόδια έφεραν πυροβολισμούς και οι πυροβολισμοί έφεραν τον θάνατο μίας γυναίκας. Οι κινητοποιήσεις υποδαυλίστηκαν από τον Τραμπ μέσω των κοινωνικών δικτύων με αποτέλεσμα Twitter και Facebook να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς του.

ΗΠΑ: Ορκωμοσία Μπάιντεν

Στις 20 Ιανουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ σε μία τελετή που δεν έχει καμία από τη μεγαλοπρέπεια του παρελθόντος, λόγω της πανδημίας. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και λόγω των επεισοδίων που προηγήθηκαν στο Καπιτώλιο. Παρόλα αυτά η τελετή καταφέρνει να στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Από τα αξιοπερίεργα αυτής της τελετής, η κλασσική πλέον φιγούρα του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, με τα χαρακτηριστικά πλεχτά γάντια και το χακί μπουφάν αντί για κοστούμι.

Euro 2021: Κατάρρευση Έρικσεν

Πάγωσε ο πλανήτης κι όσοι παρακολούθησαν σε «ζωντανή» μετάδοση, μόλις στη 2η ημέρα της διοργάνωσης, τον Κρίστιαν Έρισκεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία να καταρρέει και να γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες του ιατρικού τιμ να σωθεί. Από τις πιο έντονες στιγμές το τείχος προστασίας των συμπαικτών του απέναντι στις αδηφάγες τηλεοπτικές κάμερες.

Αφγανιστάν: Προσπαθούν να ξεφύγουν από το καθεστώς Ταλιμπάν

Τον Αύγουστο οι Ταλιμπάν παίρνουν τον έλεγχο της Καμπούλ. Χιλιάδες κόσμου προσπαθεί να ξεφύγει από το καθεστώς. Οι πτήσεις των δυτικών χωρών ελάχιστες και μόνο για την απομάκρυνσή διπλωματών και αξιωματούχων. Εκατοντάδες κόσμου εισβάλει στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας σε μία προσπάθεια διαφυγής.

Μαξ Φερστάπεν: Νικητής της Formula1 σε έναν αμφιλεγόμενο τελικό

Στο Αμπου Ντάμπι έγινε ο πιο αμφιλεγόμενος τελικός στην ιστορία της Formula1. O Ολλανδός τελικός νικητής Μαξ Φερστάπεν σε μία επική ανατροπή «έκλεψε» κατά κάποιους τον τίτλο από τον Χάμιλτον, στερώντας του την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Μάικλ Σουμάχερ. Η εταιρία του Χάμιλτον αντέδρασε, αλλά η ιστορία έγραψε ως Παγκόσμιο Πρωταθλητή τον νεαρό Ολλανδό για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η χρονιά του εμβολίου

Τελευταίο αλλά το σημαντικότερο όλων. Σε μια χρονιά συνέχεια του 2020, υπό τη βαριά σκιά της πανδημίας και των γενικών lockdown, η ελπίδα ήρθε με τη μορφή του εμβολίου. Η μία μετά την άλλη εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας έδωσαν στην ανθρωπότητα το δικαίωμα να ελπίζει ξανά…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments