Τεχνολογία

Google: Τι είναι το Soli chip και πώς λειτουργεί

Google: Τι είναι το Soli chip και πώς λειτουργεί
Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τσιπ Soli της Google

Η Google ανακοίνωσε το Project Soli το 2015 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο I/O Developer Conference. Έκτοτε, το τμήμα ATAP (Advanced Technology and Projects) της Google αναπτύσσει την τεχνολογία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φορητές συσκευές, τηλέφωνα, υπολογιστές, αυτοκίνητα και συσκευές IoT.

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τσιπ Soli της Google, όπως τι είναι, πώς λειτουργεί και τι κάνει στις συσκευές της Google.

Τι είναι το τσιπ Soli της Google;

Το Soli της Google είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο τσιπ για την παρακολούθηση της κίνησής σας σε μικροσκοπική κλίμακα. Χρησιμοποιεί μια μινιατούρα ραντάρ για την παρακολούθηση της κίνησης του ανθρώπινου χεριού σε πραγματικό χρόνο. είναι σε θέση να παρακολουθεί την κίνηση σε υψηλές ταχύτητες με μεγάλη ακρίβεια.

Το τσιπ Soli έχει διαστάσεις μόλις 8 x 10 χιλιοστά και ενσωματώνει τη διάταξη αισθητήρων και κεραίας σε μια ενιαία συσκευή, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στις πιο μικρές φορητές συσκευές. Δεν έχει κινούμενα μέρη, καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια, δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες φωτός και λειτουργεί σε αρμονία με τα περισσότερα υλικά, καθιστώντας το ένα αρκετά συναρπαστικό κομμάτι τεχνολογίας.

Παράλληλα με το τσιπ, το Google ATAP αναπτύσσει μια γλώσσα για την αλληλεπίδραση με συσκευές χρησιμοποιώντας χειρονομίες. Οι συσκευές που είναι εξοπλισμένες με τσιπ Soli μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν ένα γενικό σύνολο χειρονομιών. Η Google αποκαλεί αυτές τις χειρονομίες εικονικό εργαλείο και περιλαμβάνουν πράγματα όπως το πάτημα ενός αόρατου κουμπιού μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας ή το γύρισμα ενός καντράν τρίβοντας τον αντίχειρα και τον δείκτη σας μεταξύ τους.

Πώς θα αλλάξει το Soli τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις συσκευές;

Το Soli έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε όλες τις συσκευές.

Το Apple Watch, για παράδειγμα, έχει το φυσικό Digital Crown που παρέχει στους χρήστες πρόσθετους τρόπους πλοήγησης στη διεπαφή WatchOS. Ωστόσο, ένα έξυπνο ρολόι που ενσωματώνει το τσιπ Soli δεν θα χρειαζόταν ψηφιακή κορώνα, επειδή θα μπορούσατε να κουνάτε τα δάχτυλά σας για να κάνετε πράγματα, όπως να μειώσετε την ένταση της μουσικής ή να κάνετε πως πατάτε ένα κουμπί για να γυρίσετε κάτι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο.

Το smartphone Google Pixel 4 ήταν η πρώτη συσκευή που ενσωμάτωσε το τσιπ Soli. Επέτρεπε χειρονομίες, όπως οι χρήστες απλώς να κουνούν τα χέρια τους για να παραλείψουν τραγούδια, να κλείσουν τα ξυπνητήρια και να απενεργοποιήσουν τις τηλεφωνικές κλήσεις. Αυτές οι δυνατότητες λέγεται ότι επεκτείνονται με την πάροδο του χρόνου, με την Google να λέει ότι αυτή είναι μόνο η αρχή αυτού που θα προσφέρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments