Ελλάδα

Σχολεία: «Στρατηγικός στόχος το άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου» – Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Σχολεία: «Στρατηγικός στόχος το άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου» – Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι τα σχολεία λειτουργούν με το πιο οριοθετημένο πλαίσιο

Μέχρι την Τετάρτη και αφού συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αναμένονται οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση.

«Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, προσανατολισμός και στρατηγικός μας στόχος, είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι διαβεβαιώνοντας τους γονείς ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στα σχολεία που λειτουργούν “με το πιο οριοθετημένο πλαίσιο που υπάρχει”.

Ο κ. Κόπτσης πρόσθεσε ότι εάν η επιτροπή των ειδικών εισηγηθεί αλλαγή στα πρωτόκολλα ή αύξηση των τεστ φυσικά το υπουργείο θα τα υποστηρίξει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών με ανοιχτά σχολεία. Ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει στα σχολεία 32  εκατομμύρια self test.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι είναι όλα έτοιμα ώστε όποιο σχολικό τμήμα μπαίνει σε αναστολή, την επόμενη ημέρα να μπορεί να ξεκινά τηλεκπαίδευση.

Πιθανή η επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου

Χθες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, προανήγγειλε ότι μέσα στην εβδομάδα, Τρίτη ή Τετάρτη, θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο το βασικό σενάριο, η βούληση και η αρχική θέση, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. «Το πρωτόκολλο που τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, από εκεί και πέρα θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου, κυρίως περισσότερα τεστ», ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments