Τεχνολογία

Apple: Στα σκαριά το Mac Pro σε μικρότερες διαστάσεις

Apple: Στα σκαριά το Mac Pro σε μικρότερες διαστάσεις
Apple: Ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό το Mac Pro σε μικρότερες διαστάσεις.

Η Apple αναμένεται εκτός από το μεγάλο Mac pro να παρουσιάσει και ένα μοντέλο μικρότερου μεγέθους.  Μέσα στο 2022 η Apple θα λανσάρει και μία νέα έκδοση του Mac Mini, πάλι με επεξεργαστές δικούς της, όπως θα είναι και ο κανόνας με την περίπτωση των Mac Pro.

Στην περίπτωση του design, που αποτελεί βασικό παράγοντα στο οικοσύστημα της Apple, περιμένουμε τόσο τον high end Mac Pro όσο και τη μικρότερη έκδοση να μοιράζονται ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό, σε διαφορετικές όμως, διαστάσεις. Oι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον επεξεργαστή του high end μοντέλου να είναι εξοπλισμένος με 40 πυρήνες, ενώ η GPU θα έχει 128 πυρήνες. Οι επιδόσεις από αυτό το σύνολο αναμένονται άκρως ικανοποιητικές, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αντίστοιχα υψηλά θα κινούνται και οι τιμές.

Λίγα λόγια για την Apple

Η Apple Inc., γνωστή και απλώς ως Apple, είναι αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές. Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Mac (παλαιότερα ονομάζονταν Macintosh), τα έξυπνα τηλέφωνα iPhone, οι υπολογιστές ταμπλέτες iPad και τα Apple Watch.

Η αναφερόμενη εταιρεία ιδρύθηκε από τον Στηβ Τζομπς, τον Στηβ Βοσνιάκ, και τον Ronald Wayne τον Απρίλιο του 1976. Σήμερα, διευθύνεται από τον Τιμ Κουκ. Σήμερα, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, όχι στον χώρο της τεχνολογίας αλλά γενικότερα καθώς η αξία της ξεπερνά τα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία iSquare, θυγατρική της Quest Holdings.

H πορεία μέχρι σήμερα

Το 2018, η σειρά iPhone που ανακοίνωσε διέφερε από τις προηγούμενες. Όλα τα μοντέλα (XR, XS, XS Max) είχαν full-view οθόνη, όπως το iPhone X. Επίσης, τα XS μοντέλα πήραν και το module καμερών του επετειακού τηλεφώνου. Πολλοί έκριναν αρνητικά την τιμή του μεγάλου XS Max καθώς ξεπερνούσε τα 1300€ (στη βασική έκδοση). Φυσικά, δεν έλειψε και πάλι η νέα γενιά Apple Watch με το Series 4 να καταφτάνει.[18] Τέλος, εγκαινίασε το Apple Park προς τιμήν του Στηβ Τζομπς.

Το 2019, ήταν ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο έτος για την εταιρεία. Κυκλοφόρησε την έβδομη γενιά iPod Touch, το επόμενο iPad Air και, μετά από χρόνια, ένα νέο iPad mini.[20] Επίσης, ανακοίνωσε τη σειρά iPhone 11 με σημαντικές αναβαθμίσεις στην κάμερα και τη μπαταρία. Συν τοις άλλοις, παρουσίασε τις υπηρεσίες Apple TV+ και Apple Arcade.

Το 2020, ήταν μία χρονιά για τον αμερικάνικο κολοσσό ιδιαίτερη. Αρχικά, ανακοίνωσε το iPad Pro τέταρτης γενιάς με τον A12Z chip, την προσθήκη LiDAR Scanner και νέα γκάμα αξεσουάρ. Στη συνέχεια, έφερε την δεύτερη γενιά του iPhone SE, με 4.7 ίντσες οθόνη, τον Α13 Bionic, μονή κάμερα και τιμή $399 που μετατράπηκαν σε 499€ στην Ελλάδα. Επιπλέον, κυκλοφόρησε τα πρώτα της iPhone με υποστήριξη δικτύων επόμενης γενιάς 5G και το πρώτο της επεξεργαστή για Mac, τον M1.

Πρόσφατα, έκανε ένα ακόμη βήμα μπροστά ανακοινώνοντας ένα iPad Pro με την ισχύ του M1. Συν τοις άλλοις, παρουσίασε νέα iMac με επαναστατικό σχεδιασμό, πολλά χρώματα και, όπως ήταν αναμενόμενο, με το ARM chip που η Apple πρόσθεσε στα υπόλοιπα Mac πέρυσι. Εκτός από αυτά, ανακοίνωσε την πρώτη συσκευή εντοπισμού της, το AirTag και πρόσθεσε επιλογή μωβ χρώματος στο iPhone 12. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, ανακοίνωσε τη σειρά iPhone 13 με έμφαση στις κάμερες. Τον Οκτώβριο του 2021, παρουσίασε τα AirPods τρίτης γενιάς και νέα MacBook Pro.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments