Διεθνή

Νοτιοκορεάτης πολίτης αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα

Νοτιοκορεάτης πολίτης αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα
Νότια Κορέα: Ένας νοτιοκορεάτης πέρασε το Σάββατο τα αυστηρώς φρουρούμενα σύνορα που χωρίζουν τη χώρα του προς τη Βόρεια Κορέα

Ένας νοτιοκορεάτης επιχείρησε το Σάββατο να περάσει τα αυστηρώς φρουρούμενα σύνορα που χωρίζουν τη χώρα του από τη Βόρεια Κορέα, σε μία σπάνια περίπτωση αυτομόλησης, όπως ανακοίνωσε ο στρατός στη Νότια Κορέα. Νότια Κορέα

Νότια Κορέα: Άγνωστο παραμένει αν βρίσκεται στη ζωή

Το Γενικό Επιτελείο του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ανακοίνωσε πως μετά την ειδοποίηση πως άτομο πέρασε στην ανατολική πλευρά της αποστρατικοποιημένης ζώνης άρχισε  έρευνα για να δουν αν βρίσκεται στη ζωή, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει βγει καρποφόρα.

«Επιβεβαιώσαμε ότι το άτομο πέρασε τη γραμμή οριοθέτησης των συνόρων γύρω στις 22:40 το βράδυ και αυτομόλησε στον Βορρά», επισήμανε χαρακτηριστικά ο στρατός της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν το άτομο είναι ζωντανό ή νεκρό.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι εστάλη ειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα μέσω στρατιωτικής γραμμής επικοινωνίας, ζητώντας την προστασία του ατόμου που παραβίασε τη νομοθεσία της χώρας του περνώντας τα σύνορα.

Νότια Κορέα

Πυρ σε όποιον προσπαθεί να μπει παράνομα στη χώρα

Η Βόρεια Κορέα, από την έναρξη της πανδημίας έχει αλλάξει την πολιτική της, ανοίγοντας πυρ κατά όποιου προσπαθεί να μπει παράνομα στη χώρα, όπως εξέδωσε το BBC.

Τονίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 υπήρξαν έντονες αντιδράσεις όταν Βορειοκορεάτες στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο που είχε χαθεί στη θάλασσα. Η Πιονγκγιάνγκ ζήτησε συγγνώμη αποδίδοντας το τραγικό περιστατικό στον πανικό για την πανδημία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments