Οδηγός

Κατώτατος μισθός: Αμετάβλητες παρέμειναν οι τριετίες

Κατώτατος μισθός: Αμετάβλητες παρέμειναν οι τριετίες
Κατώτατος μισθός: Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όμως να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία και οι τριετίες, ενεργοποίησε το υπουργείο Εργασίας, από την 1η Ιανουαρίου.

Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όμως να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία και οι τριετίες, ενεργοποίησε το υπουργείο Εργασίας, από την 1η Ιανουαρίου.

Οι νέες κατώτατες αποδοχές ανήλθαν στα 663 ευρώ μικτά, αλλά οι τριετίες που επίσης επηρεάζονται αναλογικά, παρέμειναν ανέπαφες. Το ίδιο ισχύει και για το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% της όποιας αμοιβής παρέχεται στον ιδιωτικό τομέα.

Τι αναφέρει το υπουργείο Εργασίας

Ας μην καταφεύγουν κάποιοι σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας σε σχέση με τις τριετίες.

Η θέση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι γνωστή και διατυπωμένη ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η Κυβέρνηση αυτή έχει κάνει παρέμβαση στην υπόθεση που εκκρεμεί στο ΣτΕ υπέρ της διατήρησης των τριετιών. Πώς θα μπορούσε λοιπόν να τις καταργήσει;

Η επανάληψη της διατήρησης των τριετιών είναι περιττή. Οι τριετίες σχετίζονται με το νόμο που τις θέσπισε και όχι με τον κατώτατο μισθό.

Χατζηδάκης: Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για τον κατώτατο μισθό

Την εκκίνηση της διαδικασίας για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού, μετά την αύξηση κατά 2%, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚAΪ 100,3.

«Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει για τον κατώτατο μισθό ότι δεν θα μείνει στο 2%. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, με στόχο να καταλήξουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2022 στον νέο κατώτατο μισθό», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι επιδίωξη είναι οι διαδικασίες να ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο. Τόνισε, δε, ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος προβλέπει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, με τα επιστημονικά ινστιτούτα, με το ΚΕΠΕ, με την ΤτΕ, με την ανεξάρτητη αρχή εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο, όπως επανέλαβε, η διαδικασία θα ξεκινήσει όσο πιο νωρίς γίνεται.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για περίπου 225.000 αποφάσεις για έκδοση συντάξεων, «που είναι ρεκόρ όλων των εποχών του ΕΦΚΑ και μάλιστα πολύ καλύτερη επίδοση από οποιαδήποτε άλλη που υπήρχε ποτέ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments