Πολιτική

Το «καυτό» τρίμηνο του χειμώνα και ο…Τζορτζ Κλούνεϊ

Το «καυτό» τρίμηνο του χειμώνα και ο…Τζορτζ Κλούνεϊ
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου στο άρθρο του στο pagenews.gr, γράφει σχετικά με τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, το συνέδριο και το δύσκολο επερχόμενο τρίμηνο.

Ήταν αρχές του καλοκαιριού όταν κορυφαίος οικονομικός παράγων, σε συνομιλία του, με υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, σε μια αποστροφή του λόγου του, χρησιμοποίησε τη φράση μιας παλιάς διαφήμισης: no money no party. Θέλοντας με αυτό το τρόπο να του επισημάνει το κίνδυνο της οικονομικής ασφυξίας. Κοντολογίς τα λεφτά τελειώνουν και οι εξελίξεις απρόβλεπτες. Σημειωτέον πως ο εν λόγω οικονομικός παράγων, δεν είχε ενισχύσει τα επιχειρήματα του, με τη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον, διότι απλώς δεν το ήξερε.

Όπως δεν το ήξεραν και στην αξιωματική αντιπολίτευση που φαίνεται να δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τα παραπάνω.  Ήταν η εποχή που στη Κουμουνδούρου είχαν επιλέξει να επικεντρώσουν στο ζήτημα της πολιτικής ανικανότητας της κυβέρνησης σε συνδυασμό, στη συνέχεια με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Δοθείσης της ευκαιρίας της ανταλλαγής ευχών, ρωτήσαμε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τις εκτιμήσεις του για την επόμενη ημέρα. Η φράση του ήταν παρόμοια του προαναφερθέντος οικονομικού παράγοντα, αλλά για τα εσωκομματικά του κόμματος του: no Tsipras no party. Φαίνεται πως η διαφήμιση με τον Τζορτζ Κλούνεϊ έχει περάσει στη πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μια ομιχλώδης κατάσταση

Το πρόσφατο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα που φωτογράφιζε τις πολιτικές του επιλογές-ανοιχτό κόμμα, διάλογος με το σοσιαλιστικό χώρο, όχι φατρίες και προσωπικές στρατηγικές-προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζήτησαν εξηγήσεις καθώς θεώρησαν πως οι συγκεκριμένες θέσεις δεν αποτελούν αποφασισμένη κυρίαρχη γραμμή στο κόμμα και πως όλα αυτά θα είναι αντικείμενο συζητήσεων στο συνέδριο. Παρεπιπτόντως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στη παρούσα στιγμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου στις 24-27 Φεβρουαρίου καθώς, καθοριστικός παράγοντας θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας.

Ταυτοχρόνως δεν είναι λίγοι εκείνοι που του ζητούν να προχωρήσει άμεσα και καταλυτικά στις αποφάσεις του. Του επισημαίνουν συνομιλητές του, τον κίνδυνο του χαμένου χρόνου και του αιφνιδιασμού των πρόωρων εκλογών που τώρα πια το ζητάει επισταμένως και ο ίδιος. Οι ανάγκες, όμως, της κοινωνίας, είναι διαφορετικές, σημείωνε με δηκτικό τροπο κορυφαίος οικονομικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ: «η ακρίβεια και η Όμικρον.  Κανέναν δεν ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ»…

Το «κόκκινο» τρίμηνο, όπως το χαρακτήρισε και έμπειρος πολιτικός, έχει ήδη ξεκινήσει. Όσο και αν τα νερά είναι αχαρτογράφητα, η κυβέρνηση δείχνει πως οδηγεί τις εξελίξεις. Η κοινωνία δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται για εκλογικές αναμετρήσεις. Για ισορροπία και καινοτόμες προτάσεις ενδιαφέρεται. Και κυρίως πως θα ανασάνει οικονομικά. Τώρα άρχισαν τα δύσκολα.

Γιατί no money no party…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments